Android Cihazlarda Büyük Tehlike

950 Milyon Telefon aynı anda kapanabilir!

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Temmuz 2015 13:36
Android Cihazlarda Büyük Tehlike

Android 2.2 FroYo ve sonrası tüm Android versiyonlarının yüklü olduğu akıllı cihazlar tehlikede.

İddiaya göre, bu cihazlar bir MMS mesajıyla hacker'ların kontrolüne giriyor.

Özel bir kuruluşta siber güvenlik uzmanı olarak görev alan Joshua Drake'in ortaya çıkardığı bu güvenlik açığının milyonlarca kişinin bilgilerinin tehlikeye attığının altı çiziliyor. Drake'e göre bu, Android platformunda yaşanan en ciddi güvenlik açıklarından biri.

950 milyon kullancıyı etkileyebilecek olan bu olay, Android'in multimedia ayağını oluşturan 'Stagefright'ta yaşanan sıkıntılar nedeniyle ortaya çıktı.
Bu güvenlik açığını daha önce yaşanan hack saldırılarından ayıran özelliği ise siber saldırının oldukça kolay ve etkin bir biçimde gerçekleştirilebilmesi.

Başka bir deyişle, söz konusu açık sayesinde bir hacker, akıllı cihazınıza MMS mesajı göndererek özel kodlar yükleyebilir, bilgilerinizi çalabilir ve daha sonra bu mesajı silerek izini gizleyebilir.

MMS NEDİR?
Multimedia Messaging Service'in kısaltması olan MMS, cep telefonu ile fotoğraflı, sesli, animasyonlu ve videolu mesajların yollanmasına olanak tanıyan hizmete verilen addır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Teknoloji