Anıtkabir’den Sonra İkinci Büyük Anıt Mezar Olacak!

Süleyman Demirel’in Anıt Mezarında Sona Doğru…

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Nisan 2018 12:17
Anıtkabir’den Sonra İkinci Büyük Anıt Mezar Olacak!

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Anıt mezarının inşaatı hızla devam ediyor. Yaklaşık olarak yüzde 50’si tamamlanan anıt mezar, tamamlandıktan sonra Anıtkabir’den sonra Türkiye’nin ikinci büyük anıt mezarı olacak. Anıt mezarın Demirel’in 3. ölüm yıldönümü olan 17 Haziran 2018 tarihinde açılması planlanıyor. Anıt mezarın maliyeti ise 6 Milyon 672 bin TL.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in İslamköydeki anıt mezarının yaklaşık olarak yüzde 50’si tamamlandı. 17 Haziran 2018 tarihinde ölümünün 3. yılında açılması planlanan anıt mezar 6 milyon 672 TL’ ye mal olacak. Ulu inşaat LTD. şirketi tarafından yapılan anıt mezarı firma yetkilisi Ufuk Yılmaz, anıt mezar projesinin detaylarını ve çalışmalarda gelinen noktaları Demokrat Muhabirine anlattı.

17 HAZİRAN’DA AÇILMASI PLANLANIYOR
Ufuk Yılmaz, “Anıt mezar Anıtkabir’den sonra Türkiye’nin 2. Büyük anıt mezarı olacak. 57 bin metrekare alanı kapsayan alanda barajlar kralı olarak ün yapmış Süleyman Demirel’e ait sembolik 9 adet baraj var. Suyolu var. Etrafı İslamköy’ün ilk belediye başkanı olan babası Yahya Demirel tarafından dikilen çam ağaçları ile kaplı olan Çalça Tepe adeta yemyeşil bir orman görünümünde. Anıt 40 bin metre kare alanda kuruluyor. Yüksekliği 23 metre olup Türkiye’nin Anıtkabir’den sonra 2. büyük anıt mezarı olacak. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. İnşallah Sayın Süleyman Demirel’in 3. ölüm yıldönümü olan 17 Haziran 2018 tarihinde anıt mezar açılmış olacak.

ANIT MEZARIN YERİNİ KENDİSİ BELİRLEMİŞTİ
Bilindiği gibi Süleyman Demirel, 2003 yılında anıt mezarın yerini kendisi belirlemişti. 9 Mayıs 2016 tarihinde hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demire’in kardeşi Yüksek İnşaat Mühendisi Şevket Demirel, Anıt Mezar projesini bizzat takip etmiş ve tüm ayrıntılarla hayatını kaybettiği güne kadar kendisi ilgilenmişti.

BU ÜLKE TOPRAKLARINA YAPILAN EN BÜYÜK İYİLİK
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, sağlığında kardeşi tarafından hazırlanan proje hakkında şu ifadeleri kullanmıştı; “Bu proje dünyada bir numunedir. Çalca Tepe geçmişte kayalıklardan ve kıraç topraktan ibaret bir alandı. Kardeşim önderliğinde yürütülen çalışmalar sayesinde bu hale geldi. Buradaki çamlar dünyanın en şanslı çamları. Çamın dünyada sulandığı tek yer burası. Burası Şevket Bey’in eseridir. Benim hemşerilerim de kendisine kucak açmıştır. Hep yardımcı olmuşlardır. Kıraç tepe, bugün Türkiye’nin yeşil envanterine girmiştir. Bu bir ülkenin topraklarına yapılabilecek en büyük iyiliktir.”

GALERİLER… KULE… LAHİT ALANLARI… BARAJ MİNYATÜRLERİ…
Anıt mezar, 500 metrekarelik galeriler, 27 metre yükseliğinde kule,175 metrekare lahit alanı, 3 bin 500 metrekare yeşil alan gibi bölümlerden oluşacak. Mezarda bin metrekarelik alanda 9 baraj minyatürü de yer alacak.

İl Özel İdaresi tarafından kabul edilen projenin ihalesi, geçtiğimiz yıl, 3 Temmuz’da yapılmış ve ihaleyi Ulu inşaat LTD. şirketi kazanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum