Anıtlar Koruma Kurulu Koruyamadı, Tinerciler Yaktı!

Kurtuluş Mahallesinde bulunan ve Antalya Anıtlar Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olan virane bina dün sabaha karşı tinerciler tarafından yakıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Temmuz 2012 10:24
Anıtlar Koruma Kurulu Koruyamadı, Tinerciler Yaktı!

Kurtuluş Halı Yıkama Fabrikası bitişiğinde bulunan devletin koruyamadığı eski bina, takriben Halı Fabrikasına da 300 bin TL civarında zarar açtı.

Yıllar önce Kültür Varlığı olarak tescillenen ve bir an önce korumaya alınması gereken bina iş bilmeyen bazı yöneticilerin hatası yüzünden, mahalleyi yakıyordu.

Yetkililer tarafından koruma ve restorasyonu yapılmayan virane bina. Tinercilerin yuvası olmuştu. Pazar günü sabaha karşı saat 03.00 sıralarında ateşe verilen bina büyük ölçekli maddi hasara yol açtı. Virane binada başlayan yangın bitişiğinde bulunan Kurtuluş Halı Yıkama Fabrikasına sıçradı. Fabrikanın içinde bulunan halılar yandı. Ayrıca güvenlik amaçlı fabrika da tutulan köpek yanarak telef oldu.

Kurtuluş Halı Yıkama Fabrikası sahibi Menderes Akay, ise yetkililere sitem ederek yardım çağrısında bulundu. Akay: “Fabrikamın yanında bulunan tescilli binalar yıllardır tinerci yuvası haline gelmişti. Birilerinin bu duruma el atması lazım. Benim yanan halılarla birlikte zararım 300 bin TL civarında ben mağdurum, kendi hatam yüzünden yangın çıkmadı. Mağduriyetimin biran önce giderilmesini istiyorum. Gerekli yasal yollara da başvuracağım” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.