Anız Yakanlar Yanacak

Isparta Tarım İl Müdürü Sıddık İpek, anız yangınlarına karşı çiftçiyi uyardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Haziran 2011 09:56
Anız Yakanlar Yanacak

Isparta Tarım İl Müdürü Sıddık İpek, anız yangınlarına karşı çiftçiyi uyardı.
Hasat sonrası yakılan hububat artıklarının toprağa karışması sonucu verimin düştüğü ve tarıma darbe vurduğu gerekçesiyle anız yakmak yasaklandı. İl Tarım Müdürü İpek, tarafından yapılan açıklamada, tarımsal üretimde birim alanda daha fazla ve kaliteli verim almak amacıyla gerek üretim tekniklerinde, gerekse makineli tarımda tarımsal maliyetlerin önemli derecede hız kazandığı belirtildi.

Yapılana açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Anız yakmanın hasat alanı çevresindeki ağaç, çalı ve toprak üstü canlılarla, komşu tarladaki henüz hasat edilmemiş ürünlere, meyve ve bahçelerine, bunların etrafındaki çitlere, telefon direklerine, yerleşim bölgelerine zarar verdiği, anız atıkları ile beslenen yaban hayvanlarının ölümüne neden olduğu bilinmektedir. Bu nedenle kurallara riayet etmeyenler hakkın da cezai işlem uygulanacaktır.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.