“Anız Yakmak, Ormanlar İçin De Büyük Risk”

“Anız Yakmak, Ormanlar İçin De Büyük Risk”

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Temmuz 2018 10:49
“Anız Yakmak, Ormanlar İçin De Büyük Risk”

Orman Bölge Müdürlüğü, tüm çiftçilere uyarıda bulunarak, hasat mevsiminin devam ettiği bugünlerde tarlalarını özellikle anızları yakarak temizleme yönteminden uzak durmalarını istedi.

Anız yakmanın ormanlar için de büyük tehlike oluşturduğunu ve meydana gelen orman yangınlarının önemli bir bölümünün, hasat sonrası tarlalarda oluşan anızların yakılmasından oluştuğunu ifade eden Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “Bilindiği gibi Temmuz ayı bizim için orman yangınlarına en hassas aydır. Bu ayda hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıktığı için ormanda en küçük bir ihmalde bile yangın çıkabilir. 

“YAKILAN ANIZ SADECE TARLAYA 

DEĞİL, ORMANA DA ZARAR VERİYOR” 

Durum böyle iken, özellikle orman köylerimiz başta olmak üzere köylerde köylülerimiz hasadını yaptıkları tahılın ardından tarlada oluşan azıları yakarak yok etme yoluna gidiyorlar. Bu, bizim için yani orman yangınları için son derece tehlikeli bir durumdur. Zira, özellikle orman alanlarına yakılan tarladaki anızların kontrolünü çiftçi, ateş büyüdüğü için sağlayamıyor ve ateşler tarladan orman alanlarına doğru hızla ilerleyerek büyük bir orman yangınına sebebiyet verebiliyor. 

Bizde bu noktadan hareketle, hem köylülerimizi bilgilendirmek ve bilinçlendirmek hem de olası bir anız yangını ve devamında orman yangınını önlemek adına,  köy muhtarlarımıza uyarılarda bulunduk” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.