Ankara Sesimizi Duymuyor

2013-2014 adli yılı açılışı, ülkemizde farklı şehirlerde avukatların protestosuyla başlarken CHP İl Başkanı Vedat Şenol ; “Ankara’da hakimler yok” açıklamasında bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Eylül 2013 16:58
Ankara Sesimizi Duymuyor

Şenol, adli yıl açılışını değerlendirerek; “Adaletin dört ayağından birincisi yasama: Yasama vekillerin seçilme şekli ,seçim barajı, lider etkisi grup otoritesi gibi nedenlerle özgürce görevini yapamamaktadır , torba kanunlarla kanun yapma teknikleri allak bullak olmuştur, çoğunluğu elinde tutan iktidar liderinin direktifleri ile yasama görevi yönlendirilmektedir. Adalet dağıtmakla görevli ikinci ayağı savcılar ise ; hem tayinleri ve yükselme kriterleri nedeni ile yürütmenin ağır baskısını hissetmekteler ,hem de adli kolluk oluşturulmadığından polis tutanakları iddianame gibi kullanılmak zorunda kalınmaktadır. Üçüncü ayak yargıçlar ise daha zor durumda ,özlük hakları, hakim güvencesinin tam uygulanamayışı ,mevcut kanunlara uygun sanık lehine karar verenler ya yalnızlaştırıldıklarını yada tenzili rütbe ile başka yerlerde görevlendirilmektedir. Dördüncü ve halkın en yakın ilişki içerisinde olduğu avukatlar ise ; savunma haklarını yerine getiremediklerinden , mahkemede konuştukları için yani savunma yaptıkları için çeşitli cezalara çarptırılmaktalar,topladıkları bilgilerin gizliliği ilkesi uygulanmamakta, ofisleri tarumar edilmekte, huzura getirdikleri tanıklar dinlenmek dahi istenmemekte avukatlara bunları yapan sade vatandaşa neler yapar düşüncesi yerleştirilmeye çalışılmaktadır” ifadelerini kullandı.

“YURTTAŞLIĞINDAN UTANMAKTADIR”
Vedat Şenol, Hukuk Devleti ve Kanun Devleti ayrımının bilinmesinin sistem için önemli olacağını vurgulayarak; “Her adli olayın muhatabı yurttaşlar ise olan biteni anlamakta güçlük çekmekte ,kendi başına adli bir durum geldiğinde yurttaşlığından utanmaktadır, Ankara da hakimler var diyememektedir. Tüm adli yıl açılış törenlerinde başta Yargıtay başkanları olmak üzere feryatlar yükselmekte fakat Ankara’ya ses duyurulamamakta. Devlet olmanın temeli adalettir. Kanun devleti ve hukuk devleti ayırımı daha net bilinirse ,mevcut sistem daha iyi anlaşılacaktır, çünkü her durumu suç haline getirecek kanunlar yukarıda anlattığım parlamento yapısında mümkündür, yada tersi suç olan durumu suç olmaktan çıkarıp dokunulmazlar yada birilerinin iznine tabi soruşturmalar oluşturuluyor.

Adliyenin tüm taraflarına ve özellikle halkımıza yeni adli yılın güven duygusu ,bu ülkenin vatandaşı olmaktan dolayı gurur duyacakları yıllar diliyorum.Gönlüm yargı sistemimizle övündüğümüz dünyaya örnek gösterdiğimiz adaletli Türkiye’mizden bahsetmek istiyor” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum