Ankara’da 'Dayım Var' Operasyonu

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Ankara’da DPT Personel Daire Başkanlığı’nda üst düzey tanıdıklarım var diyerek 14 kişiyi işe katma vaadiyle 165 bin TL dolandıran H.U.’nun sevgilisini takibe alarak yakaladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2014 15:36
Ankara’da 'Dayım Var' Operasyonu

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine müracaatta bulunan çok sayıda vatandaşın kendisini Murat Aslan olarak tanıtan ve Ankara’da Devlet Planlama Teşkilatı Personel Daire Başkanlığında üst düzey tanıdıkları olduğunu söyleyerek yüklü miktarlarda para karşılığı kendilerini veya yakınlarını işe aldırma vaadi ile dolandırıldıklarını belirterek şikayetçi oldu.

Bunun üzerine emniyet güçleri yaklaşık 4 ay süren teknik takip sonucu şahsın sevgilisine ulaştı. Sevgilisi üzerinde de teknik ve fiziki takibi sürdüren polis kısa sürede H.U’ya Antalya’da ulaştı. Antalya’da düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakalanan H.U’nun 10 ayrı dolandırıcılık suçundan arandığı öğrenildi.

Isparta ve Antalya polisinin ortak düzenlediği operasyonla yakalanan H.U. gözaltına alınarak Isparta’ya getirildi.

H.U. çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan yetkililer benzeri dolandırıcılık olaylarıyla mağdur olan vatandaşların da konuyu emniyet yetkilileriyle paylaşmalarını istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum