Ankara’dan Sadece Tayin İstemişiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkanı Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, seçim çalışmaları kapsamında ev ve kahvehane ziyaretlerinde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Şubat 2014 11:31
Ankara’dan Sadece Tayin İstemişiz

Her gittiği yerde önce halkın taleplerini ve sorunlarını dinleyen Çakmakçı, hem gelen istekleri değerlendiriyor hem de kendi projelerinden bahsediyor.

CHP Belediye Başkanı Adayı Lütfü Çakmakçı, İl Başkanı Vedat Şenol, Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan ile parti üyeleri önce Muzaffer Türkeş Mahallesi’nde ev ziyaretinde bulundular, ardından da Binbirevler Mahallesi’nde kahvehaneleri dolaşarak vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinlediler.

Prof. Dr. Çakmakçı akşam ise CHP İl Başkanı Vedat Şenol’un evinde yapılan ev toplantısına katıldı. Seçim vaatlerinin asla ve asla tutulmadığına, yöneticilerin seçildikten sonra mahallelerle ilgilenilmediğini söyleyen Binbirevler sakinleri, işsizliğe çare bulunması gerektiğini ve sosyal etkinliklerin artırılması gerektiğini söylediler.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol’un evinde yapılan ev toplantısına Şenol’un komşuları katıldı. İl Başkanı Şenol “Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı hocamız başarısını SDÜ’de yaptıkları ile kanıtlamış biri. Bu nedenle diğer adaylar dahi eleştirecek bir yönünü bulamıyor. Kendisi rozetini çıkarıp bütün Isparta2nın belediye başkanı olacağını baştan belirtti” dedi.

Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı ise Isparta’nın 3 caddeye sıkışıp kalmış bir şehir olduğunu söyleyerek “biz Ispartalılar Ankara’dan bugüne kadar sadece tayin istemişiz. Nedense bir proje götürüp şunu da yapalım dememişiz. Bilim hemen yanımıza duruyor ama bilimi kullanmamışız. Bilimi kullanmayan bir şehrin gelişmesi mümkün de değil. Belediyeyi kurumsallaştırarak ve yönetimi halka yayarak bu sorunların üstesinden gelebiliriz. Belediye çalışmalarını yürütmek ve yeni işler ortaya koymak için hükümetten gelecek paraya da ihtiyacımız yok. Proje bazlı çalışarak gerekli kaynağı da yaratabiliriz” şeklinde konuştu.

Ev toplantısına katılan vatandaşlar kentsel dönüşüm, imar, trafik gibi konularda sorular sorarak şikayetlerini dile getirdiler. Vatandaşlardan bazıları kentsel dönüşüm olacak denildiği için evlerinde yapılması gereken işleri sürekli ertelediklerini söyleyerek “bize birkaç yıldır sürekli eski binalarda kentsel dönüşüm yapılacak deniyor. Bu nedenle evimize doğalgaz bağlatamadık. Çivi bile çakamıyoruz. Kentsel dönüşüm yarın başlayacakmış gibi bizi oyalayarak evlerimizi yaşanmaz hale getirdiler” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum