Anketler Başbakan'ın Masasında

AK Parti Genel Merkezi tarafından Isparta'da dahil olmak üzere tüm illerde 3 kez anket yapıldı. O anketler şimdi Başbakan Erdoğan'ın masasında.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ağustos 2013 10:43
Anketler Başbakan'ın Masasında

Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren AK Parti, 81 il ve ilçelerde adayları belirlemek üzere anket çalışması yaptı.

Vatandaşlara ‘Kimi başkan görmek istersiniz’ sorusunu yönelten iktidar partisinin, yakında bazı adayları açıklayacağı belirtiliyor.

Yerel seçim hazırlıklarına hız veren AK Parti’de bazı adaylar kısa zamanda açıklanacak. Parti kaynaklarından alınan bilgilere göre, 30 büyükşehir ve diğer il ve ilçe merkezleri olmak üzere 81 ilde anket çalışması yapan AK Parti mevcut başkanlarının performansını ölçtü.

HANGİ İSMİ İSTERSİNİZ SORUSU
Bir de anket çalışması hazırlayan parti teşkilatı, vatandaşa “Hangi başkanı görmek istiyorsunuz?” diye sordu. Alınan cevaplar ise aday belirlemede kriter kabul edilecek.

81 il ve tüm ilçe merkezlerinde anket çalışması yapan AK Parti, mevcut belediye başkanlarının performansını ve vatandaş tarafından ne derece kabullenildiğini ölçtü. Yapılan anket çalışmalarından çıkan sonuçların Başbakan Erdoğan’a sunulması bekleniyor. Düzenlenen anket çalışmasıyla ayrıca vatandaşa “Büyükşehir belediye başkanı, il belediye başkanı, ilçe belediye başkanı olarak kimi görmek istiyorsunuz?” soruları yöneltildi. Alınan cevaplar ise adayların belirlenmesinde önemli bir kriter olarak kabul edilecek. Mevcut belediye başkanlarının performansı ve vatandaşa yöneltilen sorular ışığında alınan netice ve Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın çalışmaları sonrası elde edilen veriler Başbakan Erdoğan’a sunulacak.

FARKLI ANALİZ SİSTEMİ
MYK ve MKYK toplantılarının ardından Erdoğan’ın inceleyeceği raporlar sonrası ise hemen adayların belirlenmesi ve kamuoyuna açıklanması kısmına geçilecek. AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar tek yönlü değil en az hata için farklı analizler şeklinde yapılıyor. Hangi adayın hangi şehre uygun olacağı konusunda da ciddi analizler yapan AK Parti’nin bazı illerden başlayarak adayların açıklanması işlemine geçeceği öğrenildi. Öte yandan, Ankara ve İstanbul için ismi geçen bazı bakanların üç dönem kuralından dolayı belediyelere kaydırılması söz konusu olabileceğinden kabinede de değişikliklere gidilmesi kaçınılmaz gözüküyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum