Anlayana…

Daha önce bildiğiniz gibi bilboardlarla ilgili olarak bir açıklamada bulunmuştum.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Şubat 2013 00:16
Anlayana…

Daha önce bildiğiniz gibi bilboardlarla ilgili olarak bir açıklamada bulunmuştum. Bu açıklamam birkaç gazeteyi ilgilendirmiş olacak ki bazı gazetelerimiz yer vermediler. Demek ki bilbord firmasının yaptığı haksız rekabet, ilimizde yayın yapan bazı gazeteleri ilgilendiriyor, diğerlerini hiç enterese etmiyor.

Ben bugün sizlere zamanın kralının köylere gönderdiği 3 filin hikâyesini anlatacağım. Bir çoğumuzun bildiği bu hikaye, bence günün anlam ve önemini en iyi açıklayan hikayedir. Zamanın kralı her köye 3 fil göndererek bir zorbalık uygulamış. Köylüler varını yoğunu bu fillere yedirmeye başlayınca, Nasreddin Hoca’nın kapısına dayanmışlar. ‘Aman hoca kurtar, bizi bu fillerden’ diyerek feryat etmişler. Hoca da ‘buyurun hep beraber kralın huzuruna çıkalım, ben konuşayım ve kurtulalım bu fillerden’ demiş. Dere tepe aşılarak saraya gidilmiş. Her tepe aşıldığında hocanın arkasında ki köylüler azalmaya başlamış. Hoca, saraydan içeri girmiş ve huzura çıktığında dönmüş bakmış ki arkasında hiç kimse kalmamış. Hoca’da ‘Sayın Kralım biz bu fillerden çok memnunuz, bize 3 fil daha ver’ demiş.

Kıssadan hisse; Sayın Belediye Başkanım biz bu çevre kirliliği, görüntü kirliliği ve haksız rekabet yapan bilboardlardan çok memnunuz. Sağda solda, bazı caddelerde mutlaka koyacak yer kalmıştır. Mutlaka oralarda koyulsun. Bilboardların sayısı artsın ki, buralara reklam veren firmalar aynı zamanda kendi haberlerini de buralara yazdırsın. Vatandaş sigortalı işçi çalıştıracağım diye kendini paralayan gazeteleri okumasın artık. Çünkü, Bilboardlar bu şehrin dinamiklerini, sorunlarını ve olmazsa olmazlarını en iyi şekildi dile getirir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. ANLAYANA…

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum