Anne Farketmeseydi Bir Aile Yok Oluyordu!

Anne Farketmeseydi Bir Aile Yok Oluyordu!

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2016 13:36
Anne Farketmeseydi Bir Aile Yok Oluyordu!

Kadının Dikkati, Eşi ve 2 Çocuğunu Zehirlenmekten Kurtardı

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde erken saatte işe gitmek için evden çıkan 35 yaşındaki Şerife Tünel, sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilendiğini fark edince, evde gazdan etkilenip bayılan eşi ve 2 çocuğunun hayatını kurtardı.

Yalvaç'ta oturan Şerife Tünel, saat 06.00 sıralarında işe gitmek üzere Leblebiciler Mahallesi'ndeki evden çıktı. Eşi 37 yaşındaki Önder Tünel ile çocukları 8 yaşındaki Rümeysa ve 6 yaşındaki Ravza'nın uyuduğu evden bir müddet uzaklaşan Tünel, bir süre sonra şiddetli baş ağrısı hissetti.Sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenmiş olabileceğini düşünen Şerife Tünel, eve doğru koşmaya başladı. Kapıyı açtığında eşi ve 2 çocuğunu baygın halde bulan kadın, sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, karbonmonoksit gazından etkilendiği tespit edilen Önder Tünel ve çocuklara ilk müdahaleyi yaparak hastaneye götürdü. Yalvaç Devlet Hastanesi'nde oksijen tedavisi uygulanan aile üyeleri, daha sonra taburcuedildi.

Uzmanlar özellikle lodosun etkili olduğu durumlarda sobazehirlenmelerine karşı dikkatli olunması ve bacaların sürekli temizlenmesi konusunda uyardı.
Nurettin Arkan

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.