Anneler Gününde Duygular Sel Oldu

Ak Parti Kadınlar Kolu Anneler günü münasebeti ile düzenlemiş olduğu programda duygulu anlar yaşandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mayıs 2013 09:48
Anneler Gününde Duygular Sel Oldu

İlk defa düzenlenen Yılın Gül annesi seçimlerinde sembolik olarak yılın gül Annesi seçilen Mümine Altıntaş hayat hikâyesini anlatırken gözyaşları sel oldu.

Ak Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen program Pazar günü saat 13.30’da öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Kadın Kollarının düzenlediği toplantıya AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak’ta katıldı. Kadın Kollarının yapmış olduğu programa İlçe Kadın kolları Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri de yerini aldı.

Programın açış konuşmasını yapan Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Tunçbilek, “çocukların her türlü sorumluluklarını üstlenen, iyi ve kötü günlerinde yanlarında olan ve canından bir parça olarak gören annelerin hakları asla ödenemez. Geleceğin hazırlayıcısı olan annelerin yol göstericiliğine ve öğütlerine birer evlat olarak her yaşta ihtiyaç duyulmaktadır. Ne mutlu annelerinin hayır dualarını alıp, dünya ve ahiret mutluluğuna erenlere.

Annelerimizin duaları karşılaştığımız zorluklar karşısında bizleri her zaman korunmuştur. Bizlere birer kalkan olmuştur. Bizi millet yapan, bizi birbirimize kenetleyen değerlerin yaşatılmasında kültürümüzün geleneklerimizin devam ettirilmesinde en büyük pay annelerimize aittir.

Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi sosyal statüde yaparsa yaşasın tüm annelerin yüreklerinde taşıdıkları merhamet, iyilik, güzellik, sabır, adalet ve eşitlik gibi erdemlerle hayatlara ışık tutmuştur. Bizler annelerin daha mutlu, daha güler yüzlü olduğu bir Türkiye’yi inşa etmek için canla başla çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bu özel günlerinde “cennet annelerin ayakları altındadır” hadis-i şerifine nail olan annelerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, anneler gününü kutluyorum” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş ve Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak’da yaptıkları kısa konuşmalarında tüm annelerin anneler gününü kutladı.
Son yıllarda ciddi boyutlara ulaşan aile içi şiddet ve boşanma olayları noktasındaki tek eksikliğin iletişim eksikliği olduğunu dile getiren Psikolog Şule Tola, aile içi iletişimin önemi hakkında geniş bilgi verdi.

Konuşmalar sonrasında kendisine plaket verilerek yılın gül annesi seçilen Mümine Altıntaş’da hayat hikayesini anlattı. 22 yıl baktığı down sendromu olan çocuğu genç yaşında hayata gözleri yumdu. Ancak Altıntaş bu evladının sevgisini yine aynı hastalıkla yaşamını sürdüren bir cocuğu evlat edindi.

Bugün de kendi evladına olan sevgisinin aynısını bu çocuğa verdi. Yaptığı bu davranışından dolayı AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı tüm anneleri gül annesi seçerken, sembolik olarak da yılın gül annesi plaketini mümine hanıma verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.