Antalya Kent Konseyi ile BAKA Buluşması

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Antalya Kent Konseyi, Antalya’nın mevcut durumu, sürdürülen çalışmalar, kentin kalkınmasına yönelik olarak birlikte neler yapılabileceği ele aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Nisan 2012 11:57
Antalya Kent Konseyi ile BAKA Buluşması

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Antalya Kent Konseyi, Antalya’nın mevcut durumu, sürdürülen çalışmalar, kentin kalkınmasına yönelik olarak birlikte neler yapılabileceği ele aldı.

Toplantıda, BAKA ile Antalya Kent Konseyi’nin işbirliğinin artırılarak devam ettirilmesi, Kent Konseyi’nin projeleri konusunda çalışma gerçekleştirilmesi ve bu projelere BAKA’nın teknik destek sağlaması konusunda mutabakat sağlandı.

Görevleri arasında ‘Bölgesel gelişme hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik olarak; kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek’ ve ‘Bölgenin kaynak ve olanaklarını tespit etmeye, ekonomik ve sosyal gelişmeyi hızlandırmaya ve rekabet gücünü artırmaya yönelik araştırmalar yapmak, yaptırmak, başka kişi, kurum ve kuruluşların yaptığı araştırmaları desteklemek’ bulunan BAKA, benzer hedefleri bulunan Antalya Kent Konseyi ile toplantı gerçekleştirdi.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Antalya Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Alaattin Özyürek ile Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, Kent Konseyi’nde biraraya geldi. Engin, BAKA ile Antalya Kent Konseyi’nin birlikte yapılabilecekleri konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kalkınma ajansının kuruluşu, hedefleri, vizyonu, Doğrudan Faaliyet Destekleri ile Mali Destek Programları, gerçekleştirilen, sürdürülen ve planlanan faaliyetler hakkında bilgi veren Genel Sekreter Tuncay Engin, Antalya, Isparta ve Burdur illerini içeren BAKA’nın bölgesel kalkınmanın pek çok alanında olduğu gibi ilgili paydaşlardan sivil toplum örgütlerine büyük önem verdiğini belirterek, 2014-2023 Bölge Planı hazırlıklarında diğer sivil toplumları gibi Antalya Kent Konseyi’nin de katkılarını beklediklerini kaydetti.

BAKA ile Kent Konseyi’nin STK’ların kapasitesinin artırılması, eğitim kalitesinin yükseltilmesi, kentin gelişimine ilişkin halk ile STK gibi geniş katılımlı birlikte yürütülebilecek sosyal proje çalışmaları, proje yarışmaları gibi konularda görüş alışverişi yapıldı. Bir dünya kenti olan Antalya’da kent estetiğinin geliştirilmesine yönelik yapılabilecek projeler konusunda iki kurum ortak çalışma yapma kararı aldı.

Yaklaşık 5 bin üyesi bulunan bir sivil toplum örgütü olduklarını ifade eden Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, yürüttükleri profesyonel çalışmalarla, Konsey bünyesinde faaliyet gösteren komisyonlarla, farklı konulardaki anketlerle kentin öncelikli sorunlarını ve gündemini belirlediklerini söyledi.

Yakın zamanda sağlık ve eğitim alanındaki anketlerle Antalya’da yaşayanların memnuniyetini araştırıp kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydeden Kent Konseyi Başkanı Kurt, emniyet, sağlık kuruluşları, üniversiteler ve belediyelerle işbirliği içinde kurumlara, yapılan yanlışların doğrularının önererek kenti güçlendirmeyi hedeflendiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.