Antalya Limanına Kadar Demiryolu İstenilecek

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Isparta, Burdur, Bucak ve Antalya Organize Sanayi Bölgelerini Antalya Limanı'na bağlayacak kargo taşımacılığına uygun demiryolu bağlantısı için çalışmalara başlayacaklarını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mayıs 2011 12:15
Antalya Limanına Kadar Demiryolu İstenilecek

Isparta Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yeni yönetimi ile biraraya gelen Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreter Tuncay Engin, seçimlerden sonra Ulaştırma Bakanlığı’na Isparta, Burdur, Bucak ve Antalya OSB’lerini Antalya Limanı’na bağlayacak kargo taşımacılığına uygun demiryolu bağlantısının en kısa zamanda yapılması görüşlerini içeren rapor göndereceklerini belirtti.

Engin, hızlı tren projesine ilave olarak böyle bir hattın Denizli, Uşak, Afyon OSB’leri için de kullanışlı olabileceğini kaydetti.

BAKA, sektörlerin sorunları ve çözümleri için yerinde inceleme ziyaretlerini sürdürüyor. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile Isparta Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Ali Galip Bilgili, göreve yeni başlayan Isparta Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özçelik ile OSB Müdürü Kadir Tekin’i ziyaret ederek başarılar diledi. Bu ziyaretin ardından BAKA ekibi, OSB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yüceer ile de biraraya geldi ve engelli vatandaşlar için yaptıracağı İş Geliştirme Merkezi için teşekkür etti.

OSB’nin gelen talepler doğrultusunda genişletilerek daha büyük parsellere ayrılması, organize ticaret bölgesi kurulmasının da ele alındığı görüşmelerde BAKA Genel Sekreteri Engin, BAKA’nın OSB’nin tanıtımını yapmaya, Isparta’ya yatırımcı çekmeye devam edeceğini belirtti. Engin, seçimlerden sonra Ulaştırma Bakanlığı’na Isparta, Burdur, Bucak, Antalya Organize Sanayi Bölgelerini Antalya Limanına bağlayacak kargo taşımacılığına uygun demiryolu bağlantısının en kısa zamanda yapılması görüşlerini içeren rapor göndereceklerini belirtti. Engin, hızlı tren projesine ilave olarak böyle bir hattın Denizli, Uşak, Afyon OSB leri için de kullanışlı olabileceğini belirtti.

Demiryolu bağlantısı ile Burdur ve Isparta’nın gelişeceğini, Antalya Limanı’nda da buna paralel olarak gelişeceğini sözlerine ekleyen Engin, BAKA’nın mali destek programları ile KOBİ’leri desteklenmeye, KOBİ’lerin kurumsal yapılarının iyileştirilmesi, pazarlama ve rekabet güçlerinin artırılması için de teknik destekler verilmeye devam edileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum