Antalya Şehircilik Fuarı’nda Eğirdir Tanıtılıyor

Antalya Şehircilik Fuarı’nda Eğirdir Tanıtılıyor

Yayınlanma:
Antalya Şehircilik Fuarı’nda Eğirdir Tanıtılıyor

Türkiye Belediyeler Birliği ve Akdeniz Belediyeler Birliğinin iş birliğinde, Pyramids Grup Fuarcılık tarafından düzenlenen 7. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı (City Expo), ANFAŞ EXPO Center’da kapılarını açtı. Eğirdir Belediyesi bütün fuarlarda olduğu gibi Şehircilik ve Teknoloji Fuarı’ında da yerini alarak ilçenin tanıtımını yapıyor.

3 gün açık kalacak fuarda, belediyeler ürettiği ürünlerini hem sergileyecek, hem de yurt dışına pazarlama imkanı bulacak.Türkiye Belediyeler Birliği ve Akdeniz Belediyeler Birliği’nin iş birliği ile bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen ve yüzde yüz büyümeyle 7 bin 500 metrekarelik alanda açılan Antalya City Expo-Şehircilik ve Teknolojileri Fuar kapılarını ziyaretçilerine açtı. Türkiye’de 25 belediyenin katılımcı olarak yer aldığı fuarı, Türkiye’den 850 belediye, aynı zamanda yurt dışından Kırgızistan, Bosna, Arnavutluk, Kosova’dan belediyeler, Irak, Fas, Mısır’dan da heyetler ziyaret etti.

Yaklaşık 150 davetlinin katılım sağladığı fuarın açılış törenine, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, AK Antalya Milletvekili Mustafa Köse, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, çok sayıda belediye başkanı ve meclis üyeleri katıldı.Antalya Valisi Münir Karaloğlu da Türkiye’nin belediyecilik tecrübesini ve kullandığı bilgi teknolojilerini yurt dışındaki belediyelerle paylaşacak seviyeye geldiğini söyledi.Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de fuarda 15 binin üzerinde profesyonel ziyaretçiyi ağırlamanın büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Tütüncü, City Expo’nun Antalya’nın en önemli fuarlarından olduğunu belirtti.Açılış töreninin ardından protokol üyeleri, fuarı gezdiEğirdir Belediyesi fuarda, elma, elma marmelatı, elma reçeli, elma cipsi, elma suyunun yanı sıra, Eğirdir’i tanıtan cdler broşüler ile Cittaslow baskılı şapkaları dağıtoyor ve ilçenin tanıtımı yapıyor. Ayrıca Park Bahçeler Müdürlüğü’nün geri dönüşüm projesi kapsamında geliştirdiği peyzaj ürünleri de fuar ziyaretçilerinin büyük ilgisi çekiyor.

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Eğirdir’e bir kaç defa geldim. Her geldiğimde Eğirdir ile İsviçre’de bulunan Coma gölünü benzetirim. Eğirdir elması harike bir lezzet. Belediyenizin geri dönüşüm çalışmalarına hayran kaldım. Fotoğraf ve videolarını çektirdim,bizim ilgili birimlerimize de göstereceğim” dedi.Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Eğirdir Belediyesinin standırı ziyaret etti.

Geri dönüşüm çalışmalarından dolayı belediye çalışanlarını tebrik eden Başkan Ercengiz, ortak çalışma ve fikir alış verişinde bulunma teklifinde bulundu. Burdur Belediye Başkanı Ercengiz, Atölyelerinin daha geniş olduğunu ve bu konuda karşılıklı yardımlaşacabilceklerinin vurguladı.

Fuarda Eğirdir Belediyesini Hal Müdürü Eşref Çatal, Zabıta Müdürü Gamze Göksu, Peyzaj Mimarı Aslı Akyol, Park Bahçeler personeli Burhan Özongun ile Basın müşaviri Selçuk Tokgöz, basın danışmanı Emrah Çelik ile Zabıta Müdürlüğü personeli Kemal Oruç temsil etti.Yurt içinden 150 firmanın stant açtığı fuarda, Kırgızistan, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Kosova’dan belediyeler, Irak, Fas, Mısır’dan da heyetler yer alıyor.Fuar, 26 Mart 2017 Pazar günü sona erecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.