Antibiyotik Alerjisi Ölüme Götürdü

Isparta'da bir kişi tedavi için yapılan antibiyotiğin ardından yaşamını yetirdi!

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mart 2011 22:17
Antibiyotik Alerjisi Ölüme Götürdü
Isparta'nın Yalvaç ilçesinde zatürre teşhisi konulan kişi, tedavi için verilen antibiyotiğin enjeksiyonunun ardından hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, ayakkabı boyacılığı yapan 48 yaşındaki Rıza Duran, zatürre teşhisi dolayısıyla verilen antibiyotiğin enjeksiyonu için Yalvaç Devlet Hastanesi acil servisine başvurdu. Duran, acil serviste yapılan enjeksiyonun ardından hayatını kaybetti. 
Akciğerlerinden rahatsız olduğu için hastaneye başvuran Rıza Duran'ı muayene eden dahiliye uzmanı Emine Ercan, verdiği antibiyotiğin penisilin türevi olmadığını belirterek, şunları söyledi: ''Hastanın solunum yollarında, halk arasında zatürre olarak bilinen rahatsızlık söz konusuydu. İlaçlarını reçeteye yazarak gönderdim. Milyonda bir rastlanacak alerjik reaksiyon gelişmiş. Otopsi yapılmadan tam olarak ölüm nedeni söylenemez, ancak tahminlerimiz, akciğer enfeksiyonu gelişerek damar tıkanıklığına bağlı kalp durması olabilir. Korku şoku dediğimiz, enjeksiyon sırasında şok geçirmiş olabilir ya da alerjik reaksiyona bağlı olarak kalp durması yaşamış olabilir''dedi.

KAYMAKAM EVLENDİRMİŞTİ
Yıllar önce bir inşaatta çalışırken ayağına batan çivi yüzünden tetanosa yakalanan ve bacağını kaybetmek üzereyken geçirdiği operasyonla kurtulan Rıza Duran, belediye ve hükümet konağı içerisinde küçük bir boya sandığı ile geçimini sağlıyordu. 2008 yılında dönemin Kaymakamı Nevzat Taşdan tarafından evlendirilen Duran'a ilçedeki hayırseverlerin de desteğiyle iki odalı bir ev yapılmıştı. 
Rıza Duran'ın cenazesi Devlethan Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze törenine, Kaymakam Ahmet Altıntaş, Emniyet Müdürü Zafer Yiğit ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.