Antik Kentte Terör Protestosu

Antik Kentte Terör Protestosu...

Yayınlanma:
Antik Kentte Terör Protestosu

Yalvaç İlçesi'ndeki Pisidia Antiokheia Antik Kenti'nde kazı çalışması yapan ekip, Suriye'de arkeolog Halid Esad'ınIŞİD militanları tarafından öldürülmesi ile Türkiye'deki terör olaylarını protesto için oturma eylemi yaptı.

Suriye'deki Palmira Antik Kenti'nde arkeolog Halid Esad'ın IŞİD militanları tarafından öldürülmesini protesto için Pisidia Antiokheia Antik Kenti Kazı Başkanı Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özhanlı ve ekibi, antik tiyatroda oturma eylemi yaptı.

Burada basına açıklama yapan Prof. Dr. Mehmet Özhanlı, terörü kınadıklarını belirterek, "Son zamanlarda dünya üzerinde öyle şeyler oluyor ki bunlara seyirci kalmak mümkün değil. Özellikle son 2 yıldır Suriye'de ve Irak'ta DEAŞ'ın meydana getirdiği terör olayları. İnsan kafası kesmekle başlayıp insanlara yapılacak en kötü zulüm ve işkencenin hepsini yapan bir örgüt haline geldi ve insanlığı katlediyor. Bizim de meslektaşımız olan Halid Esad'ı 50 yılını vermiş olduğu antik kentte boynunu keserek gövdesini de bir sütuna asarak öldürmesini lanetle kınıyoruz. Sadece meslektaşımıza yaptığını değil diğer insanlara yaptığını, aynı şekilde tarihi eser katliamlarını da lanetliyoruz" diye konuştu.

'İNSAN KANI ÜZERİNDEN SİYASET'
Türkiye'de yaşanan terör olaylarına da tepki gösteren Prof. Dr. Özhanlı, "Aynı zamanda ülkemizde meydana gelen çatışmalar terör ve şehit haberleri gerçekten içimizi yakıyor. Her gün ayrı ateş düşüyor. Fakir fukaranın çocuğu ölüyor. Bu fakir fukaranın ölmesi, kardeşi kardeşe katlettirmesine sebep olan ve bunu yapanların hepsini lanetle kınıyoruz. İnsanca yaşamak varken, paylaşılacak o kadar çok şey varken oturup da insan kanı üzerinden siyaset yapmak ya da buna seyirci kalmak insanlığa sığmaz. Biz de ekip olarak bütün insanlığa karşı yapılan şiddeti tekrar ve tekrar lanetliyor ve kınıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum