Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2017 18:00
Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

 Bilim Sanayi ve Teknoloji il müdürlüğünce 27.04.2017 tarihinde saat 10:00 da Isparta Ticaret ve Sanayi odasında   Bilim Sanayi ve Teknoloji  Bakanlığı Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Daire Başkanı Fatih Kemal ÖZTÜRK ve Yeminli Mali Müşavir Necmi ULUS’un katılımı ve sunumları  ile Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Toplantıya ilimizde faaliyette bulunan 70 civarında firma katılım sağladı. Toplantı sonunda soru-cevap şeklinde sonlandırılan toplantı firmalar ve sanayiciler açısından verimli geçti. Toplantı sonunda Ar-Ge ve Tasarım Merkezi kurabilecek firmalarla birebir görüşmeler yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan   Bilim Sanayi ve Teknoloji il müdürü Tufan UYSAL  ;

 ‘’5746 sayılı Kanunla, Ar-Ge ve Tasarım yoluyla ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşması için, verimliliğin artırılması, üretim maliyetlerinin düşürülmesi teknolojik bilginin ticarileşmesi, girişimciliğin artırılması Ar-Ge ve tasarım personelinin artırılması desteklenmiş ve teşvik edilmiştir. Ar-Ge reform paketi ile de 5746 Sayılı kanun başta olmak üzere Ar-Ge ve yenilik kapsamında birçok düzenleme yapılmıştır. Bu düzenlemelerin başında Ar-Ge ve Tasarım faaliyetlerinin destek kapsamında alınması gelmektedir.

            Bizler, KÜSİ çalışma gurubumuz ile ziyaret ettiğimiz her firmaya Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile bilgilendirme yapıp, kurulması yönünde destek veriyoruz ama İnşallah bu toplantıdan sonra İlimizde de Ar-Ge ve Tasarım Merkezi kurulur. Amacımız Üniversitedeki bilgiyi, sanayideki emek ve İş gücü ile birleştirerek yüksek katma değerle ülke ekonomisine katkıda bulunmaktır.

            Ben bu çalışmalarda bize destek olan başta Hükümetimize ve Bakanlığımıza, Valiliğimize ve KÜSİ çalışma gurubuna teşekkür ediyorum. ‘’ dedi.

            Bilim Sanayi ve Teknoloji  Bakanlığı Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Daire Başkanı Fatih Kemal ÖZTÜRK;

            Mikro hedefimiz 500 Ar-Ge Merkezine ,makro hedefimiz 1000 Ar-ge Merkezine ulaşmak. Bu doğrultuda  yürürlüğe giren Ar-Ge Reform Paketi ile daha çok Ar-Ge Merkezi açılmış olup, açılmayada devam etmektedir.

           Belirli hedeflere ulaşılabilmesi için hedeflenen Ar-Ge ve Tasarım Merkez sayısına ulaşılması gerektiğinin bilincindeyiz.

 

           Ar-Ge Merkezinde araştırmacı ve Teknisyen statüsünde çalışacak en az 15 tam zamanlı eşdeğer personeline sahip olunması, Ar-Ge ve Tasarım  Merkezinde projelerin bulunması, Ar-Ge ve destek personelinin Ar-Ge Merkezinde çalıştığının fiziki kontrolünü yapacak mekanizmalara sahip olunması, tasarımların yurt içinde gerçekleşmesi, Ar-Ge ve Tasarım  Merkezlerinin ayrı bir birim şeklinde örgütlenmiş ve tek bir yerleşke veya fiziki mekan içinde yer alması gibi koşullarının olması gerekliliğinden bahsetti ve örnekler verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.