Aracınızı Günde İki Kez 10'ar Dakika Rölantide Çalıştırın

Aracınızı Günde İki Kez 10'ar Dakika Rölantide Çalıştırın

Yayınlanma:
Aracınızı Günde İki Kez 10'ar Dakika Rölantide Çalıştırın

Ford Klinik Özel Servis Ortağı Gökhan Kaya, kış mevsiminde araçların donması ve çalışmamasının önüne geçmek için otomobillerin günde en az iki sefer 10'ar dakika rölantide çalıştırılması gerektiğini söyledi.

Kış mevsiminde ve soğuk günlerde sürücülerin herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için rutin kontrollerini yapmaları gerektiğini söyleyen Oto Tamircisi Gökhan Kaya, bu konuda sürücülere önemli uyarılarda bulundu. 

“SOĞUK HAVA MAZOT VE YAĞ DEPOSUNUN 

DONMASINA NEDEN OLUYOR” 

Gülpetek Sanayi Sitesi 3309 sokak C1 Blok No:5 adresinde oto tamirciliği işini yürüten Gökhan Kaya, açıklamasında; “Dondurucu soğuklar arabaları etkiliyor. Arabaların çalışmalarını zorlaştırıyor. Mazot veya yağ deposunun donmasına neden oluyor. Bunun gibi sıkıntılarla karşı karşıya kalmamak için araçların bilen eller tarafından kontrolleri yapılmalı. Dondurucu soğuklar özellikle de bakımsız bırakılan araçların çalışmasını zorlaştırıyor. Normal havalarda çalışabilen araçlar kış aylarında daha zor çalışıyor hatta çalışmıyor. Kış bakımını yaptırmayan, aküsü biten, marş dinamosu çalışmayan, bujilerin bakımının yapılmaması nedeniyle arabaları ateşleme yapmayanların uğrak adresi oto sanayileri oluyor” dedi.

“ELEKTROLİT YOĞUNLUĞU MUTLAKA DÜŞER”

Otomobil sürücülerinin günde araçlarını en az iki defa çalıştırmasının donmanın önüne geçeceğini ifade eden Gökhan Kaya, konuşmasının devamında; “Aracın aküsünün şarj olması, yoğunluğunun düşmemesi açısından bu işlem önemli. Çünkü soğuk havada akü içerisinde bulunan elektrolit yoğunluğu mutlaka düşer. İstenilen performansı vermez. O nedenle araçların 10 dakika kadar rölantide çalıştırılması gerekiyor” açıklamasında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.