Arazi Anlaşmazlığı Cinayetine 16 Yıl Ceza

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Gelendostta 63 yaşındaki şahısı kalbinden bıçaklayarak öldüren Ahmet Demirele mahkeme 16 yıl hapis cezası verdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Şubat 2013 13:32
Arazi Anlaşmazlığı Cinayetine 16 Yıl Ceza

Gelendost ilçesinde geçtiğimiz yıl 8 Ağustos tarihinde kalbinden bıçaklanarak öldürülen 63 yaşındaki Hafız Ali Us’un katil zanlısı olarak tutuklanan kayınbiraderi Ahmet Demirel’in yargılanmasına Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Duruşmaya zanlının yakınları ve avukatı ile maktulün yakınları ile avukatları katıldı. Tutuklu olarak yargılanan Ahmet Demirel’in avukatı mahkeme heyetine sunduğu dilekçede olay yerinde yeniden keşif yapılması isteğinde bulundu. Mahkeme heyeti ise bu isteği reddederek, duruşmada tüm bilgi ve delillerin toplanıldığına hükmederek karar vermek üzere duruşmaya ara verdi.

Verilen aranın ardından tutuklu sanık ve davanın tarafları yeniden duruşma salonuna alındı ve Mahkeme Başkanı Halil Tarkan sanığa son sözünü sordu. Duruşmada oldukça heyecanlı görünen sanık Ahmet Demirel, ne diyeceğini bilemedi ve dudaklarından sadece ‘Avukatım bilir’ sözleri döküldü. Avukatı ise ‘Takdir mahkemenindir’ dedi.

Mahkeme Heyeti sanığa taammüden öldürme suçundan TCK 81. Maddesine göre ömür boyu hapis cezası verdi. Heyet sanığın cinayeti haksız tahrik altında işlediğine kanaat getirerek TCK 29. Maddesi gereği cezasını 16 yıla indirerek tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı bitirdi.

Kararın ardından zanlı cezaevinin yolunu tutarken kızı koridorda gözyaşlarına boğuldu. Maktul, Hafız Ali Us’un yakınları ise karardan memnun olmadıklarını cezanın az verildiğini belirttiler.

NE OLMUŞTU?
Cinayet 8 Ağustos tarihinde Hafız Ali Us’un Gelendost ilçesi Kıllıkırı mevkiinde traktörü yanında bıçaklanarak öldürülmesi ile gerçekleşmiş ve aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan kayınbiraderi Ahmet Demirel şüpheli olarak gözaltına alınmış ve suçunu itiraf etmişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.