Araziler Bölünecek

Araziler Bölünecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Aralık 2015 17:29
Araziler Bölünecek

Belediye Meclisi, merkeze bağlı Yazısöğüt Köyü Yerleşik Alan Sınırları 3194 Sayılı İmar Kanununa bağlı olarak çıkarılan ‘Plansız İmar Yönetmeliği ilgili maddesi çerçevesinde İmar Komisyonu tarafından belirlenen Köy Yerleşik Alan Tespiti raporunu oy birliği ile kabul etti.

Belediye Meclisi toplantısında gündemin ikinci maddesinde bulunan; Belediyemiz mücavir alanı içerisinde kalan köylerin yerleşik alan sınırlarının belirlenmesinin görüşülmesi konusu görüşülerek karara bağlandı.

KOMİSYON RAPORUNU MECLİSE SUNDU

Bu doğrultuda; İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy tarafından okundu. Söz konusu raporda; “Komisyonumuza havale edilen konuları görüşmek üzere toplanan Komisyonumuz; Belediye’de ve arazi yerinde yaptığı incelemeler sonucunda aşağıdaki kararları almıştır.

YAZISÖĞÜT KÖYÜNÜN YERLEŞİK ALAN SINIRLARI BELİRLENDİ

Buna göre; İlimiz Merkez İlçesine bağlı Yazısöğüt Köyü Yerleşik Alan Sınırları 3194 Sayılı İmar Kanununa bağlı olarak çıkarılan ‘Plansız İmar Yönetmeliği’nin 5. Bölüm 43. Maddesi ile aynı konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın (Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü) 31 Ekim 1986 tarih ve 23202 Sayılı Genelgesine göre zeminde dolaşılarak Belediyemiz Köy Yerleşik Alan Tespit Komisyonu ve Köy İhtiyar Heyetince aşağıdaki şekilde tespit edilmiştir.

EN DIŞTA KALAN 14 EV İLE MESKUN MAHAL TESPİTİ YAPILDI

Yerleşik alan içerisinde Köy ortak yapılarından (Camii, Okul, Köy Konağı, Sağlık Ocağı, Çeşme v.b.) birinin veya bir kaçının bulunduğu görülmüştür.

Yazısöğüt Köyü yerleşik alanının, en dışta kalan evler dikkate alınarak Güneydoğu istikametinden başlayıp saat ibresi yönünde; İbrahim Keleş’e ait Besihane, Süleyman Akıncı’nın Evi, Mehmet Akıncı’nın Evi, Mehmet Sarı’nın Besihanesi, Mustafa Sağlık’ın Evi, Zübeyde Ayaz’ın Evi, Ömer Çolak’ın Evi, Halil Koç’un Evi, Alaattin Kılavuz’un Evi, Abdullah Kılavuz’un Evi, Adem Yılmaz’ın Evi, Hüseyin Koç’un Besihanesi, Hasan Çoban’ın Evi ve Şevket Yağmur’un Evi olarak meskun alan tespiti yapılmıştır.

RAPOR OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Yönetmelik gereği, hazırlanmış olan Yerleşik Alan Sınırları Meskun Mahal Alanın 100 metre dışından geçecek şekilde yerinde de görülerek İmar Komisyonumuzca uygun bulunduğu mütala edilmiştir” denildi. Söz konusu rapor daha sonra Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından meclis üyelerinin onayına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.