Ardıçlı Rüya Gibi...

Ardıçlı Rüya Gibi

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mayıs 2018 14:02
Ardıçlı Rüya Gibi...

Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali’nin Ardıçlı ayağı binlerce kişiyi çekti. Ispartalılar, Yerli ve yabancı turistler Ardıçlı’da festivalin tüm güzelliklerini yaşama fırsatı buldu. Gün doğarken önce ellerine sepetlerle gül topladılar, ardından da kulelere çıkıp fotoğraf çekildiler.

Topladıkları gülleri Isparta Belediyesinin gül suyu ve gül yağı üretim tesisi olarak adlandırdığı çadırda imbiklere dolduran yerli ve yabancı katılımcılar gül suyu ve yağının nasıl elde edildiğine tanıklık ettiler.

Festival alanında uluslararası halk oyunları dans toplulukları da sık sık gösteriler düzenledi. Festivale il dışından gelen konuklar ise en çok gül taklarını sevdi. Her konuk tanesi 5 liradan satılan gül taklarını boyunlarına ve başlarına takarak gül bahçelerine gittiler. Dönüşte de festival alanında oyunlar oynadılar gönüllerince eğlendiler.



Ardıçlı’nın vazgeçilmezleri arasında yer alan tren, fayton ve deve yolculuğuna ise bugün at turları da eklendi. Atlarla gül bahçelerini gezenler inanılmaz vakit geçirdiler.

Ziyaretçiler Isparta’da gül bahçesinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydettiler. Isparta’nın gülüyle dünya lideri olduğunu söyleyen konuklar “Isparta Belediye Başkanına böyle bir güzelliği bizlere yaşattığı için sonsuz teşekkür ederiz. Emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Güllerin içinde yaşayanlar olarak böyle güzelliklerin pek farkında değildik. Bu festival sayesinde her şeyi görmüş olduk” diye konuştular.

Ardıçlı’daki gül bahçeleri içine kurulu halı tezgahları da bugün büyük ilgi gördü. Ardıçlı köyünden Uğur Yılmaz elinde bağlama ile tezgahın üzerinde türkü söyledi. Köye gelen yerli ve yabancı turistlerde halı dokumanın keyfini çıkardılar.
















HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.