Arsenal: 2 - Fenerbahçe: 0

Şampiyonlar ligi play off turu rövanş maçında Fenerbahçe Arsenal'a 2-0 kaybetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ağustos 2013 11:31
Arsenal: 2 - Fenerbahçe: 0

Sarı-lacivertliler, ilk maçta FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 3-0 yenildiği İngiliz rakibi ile Emirates Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Fenerbahçe maçtan 2-0 mağlup ayrılarak Şampiyonlar Ligi'ne veda etmiş oldu.
Fenerbahçe Londrda'da Arsenal karşısında mucizeyi gerçekleştiremedi.



Arsenal Fenerbahçemaçında ilk maçta aldığı 3-0 lık skorun avantajı ile favori gösterilen ekip Arsenal 2-0 kazanarak şampiyonlar ligine devam eden ekip oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligiplay - off turu rövanş maçında Arsenal, konuk ettiği Fenerbahçe'yi 2 - 0 yenerek Şampiyonlar Ligi gruplarına kalan takım oldu. Londra'da Emirates Stadı'nda oynanan maçta Arsenal, bir hafta önce İstanbul'da 3 - 0 yendiği Fenerbahçe'yi bu kez de 25 ve 72. dakikalarda Ramsey'in attığı gollerle 2 - 0 mağlup etti.



ARSENAL: 2 - FENERBAHÇE: 0
Hakem:
Carlos Velasco Carballo
Stat: Emirates Stadium
Arsenal: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Jenkinson, Monreal - Ramsey, Wilshere, Walcott (Dk. 75 Miyaichi), Cazorla, Podolski (Dk. 49 Gibbs), Giroud (Dk. 60 Sanogo)
Teknik Direktör: Arsene Wenger
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Alves, Egemen, Caner, Selçuk, Miereles, Christian (Dk. 65 Alper), Kuyt (Dk. 66 Webo), Sow (Dk. 82 Mehmet Topuz), Emenike
Teknik Direktör: Ersun Yanal
Goller: Dk. 25 Ramsey (Arsenal) , Dk. 72 Ramsey (Arsenal)

Sarı Kartlar: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Egemen Korkmaz (Fenerbahçe), Emenike (Fenerbahçe), Meireles (Fenerbahçe), Mertesacker (Arsenal), Ramsey (Arsenal)

Arsenal Fenerbahçe maçı notları:
Fenerbahçe;
Volkan, Gökhan Gönül, Egemen, Alves, Caner, Meireles, Cristian, Selçuk Şahin, Sow, Kuyt ve Emenike, 11'i ile başladı. İki takımın da net gol pozisyonları bulduğu maçta Fenerbahçe, Emenike ve Meireles ile gol fırsatlarını değerlendiremedi. Arsenal, 25. dakikada Ramsey'in golü ile 1-0 öne geçti ve mücadelenin ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Arsenal ile yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında, takım kurgusunda değişikliklere gitti.Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ilk maçta Emenike'yi yedek soyurduran ve Webo'ya görev veren teknik direktör Yanal, rövanş mücadelesinde ise tercihini Nijeryalı futbolcudan yana kullandı. Emenike, ilk maçın 62. dakikasında Webo'nun yerine oyuna girmişti. Yanal, ilk maçta 18 kişilik kadroya almadığı Hasan Ali Kaldırım ve Salih Uçan'ı bu mücadelede yedek kulübesinde oturttu.

Sakatlığı nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalan ancak geçen hafta Eskişehirspor maçına ilk on birde başlayan Gökhan Gönül, Arsenal karşısında da ilk on birde sahaya çıktı. Gökhan, ilk maçta Bekir'in yerine ikinci yarıda oyuna dahil olmuştu. Teknik direktör Yanal tarafındanArsenal ile yapılan ilk maçta 18 kişilik kadroya alınmayan Mehmet Topuz, bu maçta yedek kulübesinde görev bekledi.

Topuz, bu sezon yapılan 4 resmi maçta da ilk on birde sahaya çıkmış ve karşılaşmaların tamamında görev yapmıştı. Yanal, ilk maçta savunmada görev verdiği Yobo-Kadlec ikilisi yerine Eskişehirspor maçında olduğu gibi Egemen ve Caner'e şans tanıdı. Yobo sakatlığı nedeniyle Londra'ya getirilmezken, Kadlec ise 18 kişilik kadroya alınmadı. Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu, Mehmet Topal ve Yobo, Arsenal maçının rövanşında forma giyemedi. Tedavileri devam eden 3 futbolcu, İstanbul'da bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.