Artık Ev Ortamında Yaşayacaklar

Artık Ev Ortamında Yaşayacaklar

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2015 13:46
Artık Ev Ortamında Yaşayacaklar

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup kütük ve Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy yeni acılan Gelincik Yaşlı Yaşam Evini ziyaret etti.

3-4 yaşlımızı bizim kiraladığımız veya satın aldığımız bir evde bir arada yaşamaları, ihtiyaçları da tarafımızdan karşılanması şeklinde bir uygulama olduğunu belirten İl Müdürü Yakup Kütük, Yaşlı Yaşam Evi modeli herkesin kendine ait dilediği gibi yaşayabileceği bir odası mevcut. Ayrıca sosyal yaşantının gerektirdiği evin salonu ve mutfağı gibi özelliklerle arzu edilen şekilde yaşama imkânı, alışverişe çıkma imkânı, sosyal hayata daha yakın olma ve her türlü sosyal ortama daha fazla katılma imkânı sağladığını belirtti.

İl Müdürü Yakup Kütük, yaşlıların yaşayacakları apartmanda veya mahallede, çevrelerindeki kişi ve aileler ile daha etkin iletişim kurmaları, yaşam standartlarını yükselterek ev ortamında yaşamlarını sürdürmeleri, aile bireylerinin ziyareti ile geçmiş yaşam deneyimlerini yeniden yaşamaları ve alışkanlıklarını devam ettirmeleri ve yaşlıların güvenli bir ortamda yaşamalarının sağlanmasını hedefleniliyor dedi.

Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy, Yaşlı Yaşam Evi’nde kalan yaşlılarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırırken yalnız olmadıklarını onlara hissettirmemek ve gösterdiğimiz ilgi, sevgi ve şefkatle yaşlılarımızın onurlu bir yaşam sürmelerini sağlayacaklarını ve ilçemizin her olanaklarından yararlanacaklarını belitti.

Atabey Gelincik Yaşlı Yaşam Evi’nde Kalan Yaşlılar ise, İl Müdürü Yakup Kütük ve Belediye Başkanı Tevfik Atasoy’un yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür ederek yeni alışmaya başladıklarını ve evde günlük yaptıkları aktiviteleri sayarken, Bu ev tam istediğimiz gibi. Huzurevinde bu kadar rahat değildik. Odaları paylaşmak zorunda kalıyorduk. Burası daha güzel. Kendi evimiz gibi. Kendi odamızı kapatıp yatabiliyoruz. Misafirlerimizi ağırlayabiliyoruz dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum