Artık Kamera İle Tespit Edilecek!

Artık Kamera İle Tespit Edilecek!

Yayınlanma:
Artık Kamera İle Tespit Edilecek!

Yalvaç Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri artık denetimlerde kamera ile ses ve görüntü kaydı alacak. Görüntüler gerektiğinde itiraz durumlarında delil olarak kullanılacak.

Trafik denetlemelerinde polisle sürücüler arasında yaşanan anlaşmazlıkları gidermek, itiraz durumlarında mahkemeye delil olarak sunulmak üzere görüntü ve ses kaydı yapılacak. Büyük kentlerde çoktandır uygulanan yöntem artık Yalvaç ilçesinde de uygulanmaya başladı.

Yalvaç Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipte görevli polis memurlarına yaka kamerası kullanma mecburiyeti getirdi. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderilen kameralar kullanılmaya başladı.

İTİRAZA MAHAL KALMAYACAK
Trafik kurallarına uymayan ve bu nedenle ceza yiyen sürücülerin cezalara itirazlarında suçlarını inkar etmeleri üzerine konu hukuka taşınıyor ve gereksiz yere adli merciiler meşgul ediliyordu. Genellikle hatalı park, emniyet kemeri takmama gibi konularda sürücü sonradan ‘Kemerim takılıydı, ben o saatte orada değildim’ gibi bahaneler üreterek cezaya itiraz ediyordu. Şimdiki uygulama ile polis bu kural dışı olayları görüntüye kaydedeceği için itiraz durumunda ise görüntü mahkemeye delil olarak sunulacak.

SÜRÜCÜLERE KAYIT UYARISI
Trafik ekipleri sürücüleri yakalarına taktıkları kart ve ekip otosunun önüne koydukları okunabilir şekildeki yazı ile görüntü ve ses kaydı yapıldığı yönünde uyarıda bulunuyor.

Yalvaç İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Canpolat uygulamanın hafta başından itibaren başladığını belirterek ‘Sürücülerimizin bu konuda duyarlı olmalarını can ve mal güvenliği açısından trafik kurallarına uymalarını önemle hatırlatıyor ve kazasız günler diliyoruz’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.