Artık Koyun Sürüsü Gibi Bakmayacaklar

Sivrisinek Yazdı; Artık Koyun Sürüsü Gibi Bakmayacaklar...

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mayıs 2013 11:52
Artık Koyun Sürüsü Gibi Bakmayacaklar

"Bir koyun sürüsünden çalar gibi çalarlar koyunlarını, bir koyun sürüsü gibi bakarsın çalınanlara" Çok doğru bir sözdü bu. Isparta basını bugüne kadar koyun gibi baktı hep çaldırdıklarına. Ama geçte olsa akıllandı. Benim başlattığım mücadeleye ortak oldu. Destek verdi. Ve güç birliği yaparak bundan böyle çaldırdıklarına bir koyun sürüsü gibi bakmamaya karar verdi. Bir kere uyardık olmadı, Birçok kez uyardık olmadı, Yine uyardık olmadı, Defalarca uyardık olmadı, Baktık ki anlamıyorlar...

SONUNDA MAHKEMEYE VERDİK
Isparta'da haber hırsızlığına karşı sonunda büyük mücadele başlatıldı. Benim yıllardır emek hırsızlığına karşı yürüttüğüm bu mücadele bugün itibariyle artık yasal şemsiye altına alınmıştır. Isparta'da etkili gazetecilik yapan, gündemin her an içinde bulunan yayın kuruluşlarından Bomba 32, Baba 32, Kanal 32, Kanal 3 Temsilciliği, Ajans 32 sitesi ve gazetesi, Demokrat Gazetesi, Akdeniz Gazetesi, Oluşum Gazetesi, Doğan Haber Ajansı ve İhlas Haber Ajansı bundan böyle çalınan her haberine karşılık adli merciler önünde hesap soracaktır. Umut Ajans adına Bomba 32 sahibi Tarkan Çetin önderliğinde adli mercilere gerekli müracaatlar yapılmış ve mahkeme tarafından son bir uyarı amacıyla gönderilen resmi yazı haber portalında yayınlanmıştır. Bu uyarı yazısının ardından her kim bir haberi kopyala yapıştır yöntemiyle izinsiz ve kaynak göstermeden kullanırsa konu adli mercilere intikal edecektir. Değerli okurlarımız. Bu iş nereden çıktı derseniz kısaca özetliyorum. Isparta'da sayısız internet sitesi türedi. Maalesef kent bu işi yapanların emeğini kopyala yapıştır yöntemiyle gasp eden haber hırsızlarıyla doldu. Oysa ki onlar ne haberi bilirler, ne olay yerini bilirler, ne de olayı bilirler. Onların işi sadece gerçek habercilerin yaptığı yayınları kopyalayıp yapıştırmaktan ibarettir.

Saygısızca çalarlar, çaldıklarıyla da kalmaz altına kaynak göstermeden kullanırlar. Sizlerde bu haberleri okurken o haberin o siteye ait olduğunu düşünürsünüz. Oysa o haber bu işi yasal olarak yapan, bünyesinde muhabir ve editörler çalıştıran kuruluşlara aittir. İşte bu ve bunun gibi birçok konudan ötürü bugün Isparta basını güç birliği yapmış büyük mücadeleyi başlatmıştır.

Hayırlı olsun...

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.