Artık Okul Zilleri Farklı Çalacak

Okullarda derslere girişi ve çıkış saatlerini belirlemeye yarayan şarkı anonsları ile öğrencilere idarecilerin mikrofonla hitap etmesi vatandaşı rahatsız edince Milli Eğitim harekete geçti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2012 12:51
Artık Okul Zilleri Farklı Çalacak

İlimizdeki okullarda teneffüs ve okula giriş çıkış saatlerini belirlemek amacıyla çalınan şarkı şeklindeki anonslar ile, okul idarecilerinin mikrofonla öğrencilere hitap etmesinden ötürü yaşanan gürültü kirliliğinin önüne geçmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışma başlatıyor.

Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner özellikle mahallerdeki okulların çevresinde oturan vatandaşlardan gürültü konusunda şikayet aldıklarını belirterek “ Okullarımızda zil sesleri farklı farklı çalıyor. Çevre de yüksek gürültüden rahatsız oluyor. Okul çevresinde oturan vatandaşlardan şikayet aldık. Hastası olan, bebeği olan insanlarımız son derece rahatsız. Şu anda okullarımızı geziyoruz. Müdürlerimizle bir değerlendirme yapacağız” dedi.

Yeni uygulamayla zil seslerinin seviyesinin düşürüleceğini veya hiç kullanılmayacağını kaydeden Caner, “ Zil kullanmayan Isparta Şehit Ali İhsan Kalmaz ve Gülkent Anadolu liselerimiz var. Bu okullarımız örnek gösterip gürültü kirliliğine son vereceğiz. Sayın Valimizin de görüşünü almak suretiyle konuyu değerlendireceğiz” dedi.

Bu arada mikrofonla öğrencilere hitaba da okullarda son verileceğini kaydeden Caner, “Sabahın erken saatinde idareci öğrencilere mikrofonla konuşuyor. O saatte etrafta hasta olabilir, bebeği uyuyan anne olabilir. Oysa mikrofona gerek yok. Vatandaş şikayetinde haklı” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.