Artık Okul Zilleri Farklı Çalacak

Artık Isparta'da Okul Zilleri Farklı Çalacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ekim 2012 11:44
Artık Okul Zilleri Farklı Çalacak

Okullarımızda; ders giriş-çıkışlarmda (teneffüslerde) öğrenci, öğretmenleri uyarmak için belirli aralıklarla mekanik zil kullanılmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 14.05.2008 tarih ve 1515 (2008/30) sayılı genelgeleri ile zil seslerinin oluşturduğu gürültü, çevreye verdiği rahatsızlık ve okullarımızın eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürürken, çevrede gürültü kirliliğine sebep olmamak için tedbir almaları ve uygulamaları belirtilmişti.

Okullarımızda gürültü niteliğine sahip zil seslerinin çevreye olan zararlı etkilerini kısmen veya tamamen yok etmek; öğretmen, öğrenci ve okul çevresinde yaşayan kişilerin; beden ve ruh sağlığını, huzur ve sükununu gürültü ile bozmayacak çevre özelliklerini geliştirmek ve çevremizde gürültü kirliliğini azaltmak amacıyla;
-Zil seslerinin seviyesi çevreyi rahatsız etmeyecek düzeye indirilecektir.
-Zillerin çalma süresi 5 saniye ile sınırlandırılacaktır.Sadece bina içine yayın yapılacaktır.
 -Eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonu tatili ve diğer tatil günlerinde zillerin çalmaması için tedbir alınacaktır.
-Okullarımızda yapılan her türlü tören ve konuşmalarda ses cihazlarının (megafon, hoparlör vs..) ses seviyeleri çevreye rahatsızlık vermeyecek şekilde ayarlanacaktır, ya da ses yayın cihazı kullanılmayacaktır.
-Zil melodileri insanları dinlendirecek, gürültü oluşturmayacak türden
seçilecektir.
-Aşamalı olarak alınacak tedbirlerle, okullardan zil seslerinin tamamen kaldırılması
hedeflenmektedir. Uyarı aracı olan zillerin seslerini kontrol altında tutmak ve zararlarından korunmak için gayret gösterilecektir.

Sabri CANER
Milli Eğitim Müdürü

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.