Artık Yasak Değil!

Artık Yasak Değil!

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Nisan 2017 11:36
Artık Yasak Değil!

Geçtiğimiz dönemde resmi gazetede yayınlanan karar bugünden itibaren yürülüğe girdi. Peki yasal hale gelen uygulama içerisindeki zorunluluklar neler?

Kimi kullanıcının süs kimi kullanıcının güvenlik kimisinse de sağlık problemleri nedeniyle özel araçlarına taktırdıkları cam filmi bu zamana kadar trafik görevlileri ve kullanıcılar arasındaki en büyük problemlerden birisi olarak karşımıza çıkıyordu. Trafik polisleri ile sürücüler arasında büyük soruna neden olan, cezası kesilir kesilmez bir çok kez mahkemeye de taşınan bu konuyla ilgili Balıkesir’de bir sürücü, aracın ön camında film olmadığı ve görüşünü engellemediği için tarafına kesilen trafik cezasına itiraz etmiş ve Yargıtay tarafından haklı bulunmuştu. İstanbul’da yaşanan diğer olaydaysa bir kadın sürücüye cam filmi nedeniyle trafik cezası kesilmiş, sürücü trafikte tacize uğradığını gerekçe göstererek cezanın iptal edilmesini sağlamıştı. Bu gibi durumlardan ötürü tartışma konusu olan cam filmleriyle ilgili 6 ay önce Resmi Gazete’de yayınlanan Araçların İmal, Tadil ve Montajı (AİTM) Yönetmeliği bugün resmi olarak yürürlüğe girdi ve araçlara cam filmi taktırmak artık yasal haline geldi. Lakin sürücülerin halen bu konuyla ilgili dikkat etmesi gereken öncelik ve bazı koşullar var.

Koşullar neler?

Şimdiye dek yasak olan ve taktıranlara ceza kesilen uygulamanın son bulduğunu söyleyen avukat Cevat Kazma, yönetmelikte ilgili maddede bazı şartların olduğunu açıkladı. Hem araç sahipleri, hem cam filmi üreticileri hem de uygulamayı yapan iş yerlerini kapsayan bu şartlar arasında sadece standartlara uygun olarak üretilmiş ve onaylı cam filmlerinin kullanılması öne çıkıyor. İşte yönetmelikte yer alan önemli maddeler;

– Araçların ön camlarına hiçbir şekilde cam filmi uygulaması yapılamaz. Yapılması halinde 189 TL ceza uygulanır ve itiraz yolu kapalıdır.
– Cam filmlerinin üretiminde PVC malzeme kullanılamaz.
– Film uygulaması yapılırken kullanılan yapıştırıcı malzeme akrilik esaslı olmak zorundadır.
– Film uygulaması sadece cam panellerin iç yüzüne yapılabilir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.