"Artsın Eksilmesin Taşsın Dökülmesin"

Isparta Belediyesi Aşure Dağıttı

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ekim 2015 14:52
"Artsın Eksilmesin Taşsın Dökülmesin"

Isparta Belediyesi Muharrem Ayı dolayısıyla Aşure Günü’nde belediye önü ve şehrin 8 camisinde vatandaşlara aşure dağıttı.

Muharrem Ayı’nın 10.gününe denk gelen Aşure Günü dolayısıyla Isparta Belediyesi, Cuma Namazı çıkışında belediye önü ile birlikte Mimar Sinan, Terminal, Kavaklı, Sanayi, Halife Sultan, Nimetullah, Gül Petek Camileri ve Hayırlar Vakfı’nda vatandaşlara aşure dağıttı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Muharrem Ayı’nın Hicri yılın ilk ayı olduğunu ve Cuma gününün de Aşure Günü’ne denk geldiğini söyledi. Muharrem Ayı’nın aynı zamanda Müslümanları derin bir acıya sevk eden ve 70 kişinin Kerbela çölünde katledildiği ay olduğunu belirten Başkan Günaydın, “Hz. Hüseyin Efendimiz başta olmak üzere Kerbela şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Allah bütün şehitlerimize gani gani rahmet eylesin” derken Kerbela’nın İslam Aleminin ortak acısı ve hüznü olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum