Asfaltsız Köy İsyanda

Eğirdir’in Akdoğan Köyü asfaltsız yollar nedeniyle Çile Köy’e dönüştü. Köylüler ilgilerin Akdoğan’a olan ilgisizliğinden yakınıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Haziran 2013 15:59
Asfaltsız Köy İsyanda

Eğirdir İlçesi’ne bağlı Akdoğan Köyü’nde köylüler yollardan muzdarip. Köyün bir türlü asfaltlanmayan yolları köylüleri adeta çileden çıkarıyor.



Yazın tozdan kışın çamurdan geçilemeyen yollar köylünün ızdırabı haline geldi. Köyün yaşlıları bu köy öyle sıradan bir köy değil; bu köyün cumhuriyet tarihinde büyük hatıraları var. Hiç bir şeye saygınız yoksa o hatıralara saygınız olsun diye ilgilere sitem ediyor.



Öyle ki; Akdoğan köyü Kurtuluş Savaşı yıllarında Batı Cephesi Komutanlığına en çok asker gönderen köy. Hatta Batı Cephesi komutanının Askerlil Şube Reisine “Burası vilayet mi? Ne de çok asker geliyor” diye sorduğu söylenir. Rahmetli İşadamı Sakıp Sabancı’nın da bu hikayeyi duyduktan sonra köye gelerek otobüs bağışladığı köyün yaşlıları tarafından anlatılır.



Bu bu hikayelerin üzerine köylüler şimdi “Kurtuluş savasında bağlı olduğu Eğirdir’den bile fazla asker gönderen bu köyün yolları neden yapılmaz?” sorusunu yöneltiyor.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum