Asgari Ücretliden Hangi Yüzle Oy İsteyeceksiniz?

Asgari Ücretliden Hangi Yüzle Oy İsteyeceksiniz?

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2020 12:24
Asgari Ücretliden Hangi Yüzle Oy İsteyeceksiniz?

MHP İl Başkanı Sönmez, İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur’un askıda ekmek eleştirisine sert tepki göstererek “Milletvekili Cesur, Osmanlı’dan gelen askıda ekmek geleneğini anlayamamış” dedi. Bu açıklamalara cevap ise İYİ Parti İl Başkanı Şimşek’ten geldi. Şimşek, Sönmez’e “Bu açıklamaları keyif çayı içerken kaleme almış olmalı” diye yüklendi ve MHP’nin de desteklediği hükümeti ekonomi politikaları üzerinden eleştirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Hasan Basri Sönmez, İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur’un askıda ekmek eleştirisine sert tepki gösterdi. İl Başkanı Sönmez, Milletvekili Cesur, Osmanlı’dan gelen askıda ekmek geleneğini anlayamamış” dedi. Bu açıklamalara cevap ise İYİ Parti İl Başkanı Mustafa Şimşek’ten geldi. Şimşek, Sönmez’e “Bu açıklamaları keyif çayı içerken kaleme almış olmalı” diye yüklendi ve MHP’nin de desteklediği hükümeti ekonomi politikaları üzerinden eleştirdi.
İYİ Parti İl Başkanı Mustafa Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada “MHP İl Başkanı Sayın Basri Sönmez’in ucuz şovenizm kokan açıklamalarından sonra bir açıklama yapma zorunluluğu ortaya çıkmıştır.

KEYİF ÇAYI İÇERKEN KALEME ALINMIŞ AÇIKLAMA
Partisinin İl Başkanlığı koltuğunda “keyif çayı”nı içerken kaleme aldığını düşündüğümüz açıklaması bizlere göstermiştir ki, Sayın Sönmez, milletin sorunlarından ve gerçeklerden uzak koltuğunun keyfini yaşamaya devam etmektedir. Kendisinin muhtemelen umurunda değil, fakat biz yine de bazı gerçekleri kendisine hatırlatmak isteriz” dedi.

Şimşek, “Bugün 4 Kişilik bir ailenin Açlık Sınırı 2 bin 447 TL, Yoksulluk Sınırı ise 7 bin 973 TL’dir. Asgari Ücret ise net 2 bin 324 lira 70 kuruştur. Yani asgari ücretli bir aile bırakın yoksulluk sınırını, açlık sınırının dahi altındadır. Bu konuda tek bir söyleminiz var mıdır Sayın Sönmez soruyoruz? Tek bir açıklamanız dahi yokken yarın seçimlerde asgari ücretli kardeşlerimizin karşısına hangi yüzle çıkıp oy isteyeceksiniz? Soruyoruz” ifadelerini kullandı.

İŞSİZLİĞE İLİŞKİN BİR SÖZÜNÜZ VAR MI?
İşsizlik rakamlarını da hatırlatan Şimşek, “Genç işsizliği %25’lere ulaşmışken, gençlerimiz ülkelerinden umudunu kesmiş, gelecekten umutsuzken ve Isparta’da doğru düzgün bir sanayi yokken gençlerimiz iş için İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlere göç etmek zorunda kalıyorken, var mıdır gençlerimizin sorunlarına ilişkin tek bir cümleniz Sayın Sönmez, yarın siz ve partiniz hangi yüzle Ispartalı gençlerimizden oy isteyeceksiniz? Soruyoruz” diye konuştu.

ESNAF CAN ÇEKİŞİYOR
ÇİFTÇİ BORÇ İÇİNDE YÜZÜYOR
MHP’den; açıklanan gül çiçeği alım fiyatı ile ilgili tek bir eleştiri duymadıklarını söyleyen İYİ Parti İl Başkanı Mustafa Şimşek, “Belli ki parti binanızdan dışarı çıkmıyorsunuz fakat size bazı gerçekleri hatırlatmaya devam edelim Sayın Sönmez, Bugün Isparta’da İş insanlarımız sıkıntılar yaşıyor, Esnafımız can çekişiyor, Çiftçimiz, Gül, Elma, Lavanta üreticilerimiz borç içinde yüzüyor. Var mıdır Sayın Sönmez, bu sıkıntılara dair edecek tek bir cümleniz yoksa ittifak ortağınızın sizi ocak dışı etmesinden korktuğunuz için hemşerilerinize sırtınızı dönüp susuyor musunuz? Neden tek bir kelimenizi duyamadık şu ana kadar? Gül’ün taban fiyatı 7 lira 35 kuruş olarak açıklanmışken tek bir sözünüz yok muydu söyleyecek?

İktidar Partisinin Isparta Milletvekilleri Mecliste sus pus otururken hele hele 2 ve 3 numaralı vekillerin Mecliste Isparta için edilmiş tek bir sözleri dahi yokken, Isparta’nın sorunlarını her mecrada ve Mecliste dile getiren tek isim olan Aylin Cesur’la sorununuz nedir Sayın Sönmez? Isparta’nın sorunlarının Mecliste gündeme getirilmesi sizi neden bu kadar rahatsız etmektedir soruyoruz? İttifakınızın sallamakta olan koltuğunu kaybetmekten mi korkuyorsunuz? Soruyoruz” dedi.

İTTİFAK ORTAĞINIZA İKİ KELİME LAF SÖYLEYEBİLDİNİZ Mİ?
Şimşek, “Kaldı ki açıklamanızda canla başla savunduğunuz askıda ekmek projesine Milletvekilimiz veya partimiz tek kelime etmemişken ve en büyük tepkiyi de ittifak ortağınız, lideriniz, cumhurbaşkanı adayınız, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan göstermişken, olmamış bir algı yaratmaya çalışırsınız? Yine olmadığı ve trol saldırısı olduğu kanıtlanmış hadiseleri dilinize dolar ve kendinizi sahneye taşımak için çalışırsınız? Bu kadar mı acze düştünüz? Cumhurbaşkanın askıda ekmek projesine ilişkin söylediği sözlere karşılık Sayın Sönmez, tek bir cümle edebilmiş midir? Soruyoruz. Keza Isparta’ya dönersek, MHP’li belediye başkanın başlattığı otogar projesi iktidar ortağınızın belediye başkanı tarafından 2 yıldır askıda beklemektedir. Aslında orada askıda bekleyen Ispartalıların milyonlarca TL hakkı ve emeğidir. Bu konuya ilişkin olarak ittifak ortağınızın belediye başkanına 2 yıldır tek bir kelime söyleyebildiniz mi?

Soruyoruz Sayın Sönmez, Otogar inşaatında yıllardır askıda bekleyen milyonlarla kaç milyon vatandaşımıza ekmek giderdi? Soruyoruz.

İTTİFAK ORTAĞINIZ SİZİ OCAK DIŞI
EDER DİYE Mİ KORKUYORSUNUZ?
Habur’da teröristleri konvoylarla karşılayanlara, “megri megri” diye ağlayanlara, oslo görüşmelerini yürütenlere, terörist Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkaranlara, “T.C” yi tabelalardan indirenlere, andımızı okutulmasını yasaklayanlara karşı edebilecek tek bir sözünüz yok mudur Sayın Sönmez soruyoruz? Yoksa ittifak ortağınızın sizi ocak dışı etmesinden korktuğunuzu için mi susuyorsunuz?

Size naçizane tavsiyemiz ucuz şovenist söylemlerle vekilimize ve partimize trol saldırılara sığınmak yerine, halkın arasına karışın, esnafın, işçinin, işsizin, memurun sorunlarını dinleyin. İşsiz kalan milyonlara, siftah yapmadan dükkânını kapatmak zorunda kalan esnafa, ağır vergi ve faturalar altında ezilen milyonlarca yurttaşımıza kulak verin. Yoksa, Türk milletinin gönlünü kaybettiniz de çoktan; siz daha çok seçim kaybedersiniz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum