Asgari Ücrette Karar Zamanı

2014'te uygulanacak asgari ücret bugün belli olacak. Zam beklentisi yüzde 4.5+5 oldu. Sendikalar ise bin 600 lira istiyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Aralık 2013 10:39
Asgari Ücrette Karar Zamanı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugün yapacağı dördüncü ve son toplantısında 2014 yılında geçerli olacak asgari ücreti açıklaması bekleniyor. İşveren tarafını temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), yüzde 4.5+5 zamma sıcak bakıyor. 

BANKALARA ÇAĞRI 
İşçi tarafını temsil eden Türk-İş ise asgari ücretin 2014'te bin 818 lira olarak geçerli olacak en düşük memur maaşı seviyesine yükseltilmesi için pazarlığını sürdürüyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) da, komisyona, yeni asgari ücret için işin ağırlığına göre 3 farklı rakam verdi.

TÜİK, asgari ücreti 'hafif'te bin 13 lira 70 kuruş, 'orta'da bin 81 lira 20 kuruş, 'ağır'da ise bin 205 lira 10 kuruş olarak belirledi. Sonuç ise bugün belli olacak. Yeni asgari ücretin bugün açıklanmasının ardından, asgari geçim indirimi miktarları, prime esas kazancın alt ve üst sınırı, işsizlik ödeneğinin alt ve üst sınırı, genel sağlık sigortası priminde dikkate alınan sınırlar ve sosyal güvenlikteki cezaların da güncellenmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.