Asıl Paralelci İbicioğlu

Rektör İbicioğlu'ya Paralel Yapı tepkisi

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ocak 2015 22:20
Asıl Paralelci İbicioğlu

01.01.2015 Tarihli Sabah Akdeniz Gazetesinin Haberine Göre;

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun Paralel Yapı ile mücadele başlattığına dair yaptığı açıklamalara, üniversitenin eski öğretim üyelerinden tepki geldi. Prof. Dr. Harun Doğru ve Prof. Dr. Alim Koşar, Rektör İbicioğlu'nun cemaat mensubu olduğunu ve Mayıs ayında yapılacak rektörlük seçimlerine hazırlık yaptığını ifade etti.

BU BİR VEFASIZLIKTIR
Rektör İbicioğlu'nun yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirten Doğru, "Yıllardan bu yana kendisi o grubun içerisinde olup, 'Ben herhangi bir cemaate mensup değilim' diyor. Kendini oraya ait hissedip bunu her fırsatta deklare etmişsen, şartlar değişince 'Hayır ben onlardan değilim, beni onlar kandırdı' demek en hafif ifadesiyle daha önce ait olduğunu söylediğin gruba karşı vefasızlık ve ikiyüzlülüktür" dedi.

REKTÖR YAPILMADIM
Geçmiş yıllarda SDÜ'de rektörlük seçimlerine girdiğini belirten Doğru, "Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde seçime girdim ve birinci oldum. Fakat eşimin başı kapalı olduğu ve MHP'li bir muhafazakar olduğum için Rektör yapılmadım. O zaman başörtüsü davasına kimse sahip çıkmıyordu. Bunlar o cemaatin içerisindeydi. Şimdi şartlar değişti diye özellikle Mayıs ayında yapılacak rektörlük seçimi öncesi bu tür açıklamalarda bulunmak tamamen menfaatçiliktir" şeklinde konuştu.

AYAK OYUNLARI
SDÜ'de 18 yıl görev yaptığını hatırlatan Doğru, "Onlar beni dinlediler, kandırıldım, onları görevden aldım gibi açıklamaların hepsi yalan. Son zamanlarda yapılan atamalar ve görevlendirmelere bakıldığı zaman kimin 'Paralelci' olduğu ortaya çıkacaktır. Görevden aldım dediği insanları da o getirmişti. Şimdi günah çıkartırcasına Paralel Yapı'yı reddedip sırf tekrar rektör seçilebilmek için bu tür aldatmacalara giriyor" ifadelerini kullandı. SDÜ'de paralel yapı ile bir mücadele edildiğinden kesinlikle söz edilemeyeceğini anlatan Doğru, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "İbicioğlu, böyle bir şeyi yapamaz çünkü buna karakteri müsaade etmez. Bu arkadaş cemaatin içerisinde olduğu için Rektör oldu. Asıl kendisi Paralelci."

SEÇİM YATIRIMI YAPIYOR
İbicioğlu'nun yaptığı açıklamaları seçim yatırımı olarak niteleyen Doğru, "Bu açıklamalar seçime hazırlık. Bu da karşınızdaki insanları aptal yerine koymak gibi bir şey. Rektör'ün 17 Aralık'ta bir fikir ayrılığı oluşmuş ve daha sonra da kendisine böyle bir yer seçmiş olabilir. Ben ülkücü bir öğretim görevlisi olarak cemaat ile ilişkilerim vardır ama kendim oradan değilimdir. 17 Aralık'tan sonra bunlar yanlış yaptılar diyebilirsin. Ama sen kendin içindeyken nasıl aldatılmış oluyorsun. O zaman menfaatin için bu tarafa geliyorsun demektir. Kendisinin cemaate üye olduğunu kendisi bana defalarca söylemiştir" dedi.

AYRILMAYA MECBUR BIRAKILDIM
SDÜ'nün kurucuları arasında yer aldığını anlatan Prof. Dr. Alim Koşar ise, "Tıp Fakültesi'ne çok büyük emeğim var. Üroloji bölümünün kurucusuyum. Yıllarca bölüm başkanlığı yaptım. Ayrılma sebebim kurumdaki bozukluklar ve hoşuma gitmeyen gelişmelerdi. Ben bir bölümün başkanı ve kurucusuyum, bana sormadan bir sürü öğretim üyesi alındı. Buradaki kriter liyakat falan değildi. Tamamen belli bir dünya görüşünden insan üniversiteye dolduruldu. Bu insanlar mesleği, bıçak tutmayı bilmeyen doktorlardı. Üniversiteye çok büyük zararlar verildi. Uygulama ile yapılan açıklamalar tezattır" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum