Asılsız Söylentilere İnanmayın

Asılsız Söylentilere İnanmayın

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Haziran 2018 09:09
Asılsız Söylentilere İnanmayın

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Muhsin Demir, son zamanlarda eski nüfus cüzdanları ile 24 Haziran seçiminde oy kullanılamayacağı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek; “Böyle bir şey yok. Vatandaşlarımız sahip oldukları nüfus cüzdanları ile oylarını kullanabilirler” dedi.

Vatandaşların 24 Haziran seçimlerinde ellerinde bulunan eski nüfus cüzdanlarıyla oy kullanamayacakları yönünde yanlış bir algının bulunduğuna dikkat çeken İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Muhsin Demir, bu konuda vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. İl Müdürü Demir, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Vatandaşlarımız lütfen rahat olsunlar ellerinde ki eski nüfus cüzdanlarının seçime kadar değiştirmeleri gerektiği gibi bir kural yoktur. Vatandaşlarımızın bu konuda tedirgin olmasınlar” dedi.

“ESKİ NÜFUS
CÜZDANLARI DA GEÇERLİ”
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla vatandaşların iş ve işlemlerinin yürütülebilmesi için hafta sonu il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin hizmet vereceğini belirten İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Muhsin Demir "Pasaport ve sürücü belgelerinin teşkilatımıza devredilmesinden sonra nüfus idarelerimiz de bir yoğunluk yaşanmaktadır. Özellikle 24 Haziran’da seçimlerin yapılacak olmasından dolayı bazı vatandaşlarımız ellerinde kullandıkları eski nüfus cüzdanlarının seçimlerde geçerli olmayacağı düşünerek kimlik kartlarını değiştirmeleri gerektiği gibi bir yanlış algı içindeler. Eski nüfus cüzdanları halen geçerlidir ve değiştirilmesi için daha zaman vardır.

Vatandaşlarımızın bu konuda tedirgin olmalarına gerek yoktur. Zaten ana hizmetlerimiz ve yerleşim yerleri adres değişikliği işlemlerinden dolayı yoğunluk yaşanmaktadır. Bizim özellikle kamuoyuna duyurarak söylemek istediğimiz vatandaşlarımız lütfen rahat olsunlar ellerinde ki eski nüfus cüzdanlarının seçime kadar değiştirmeleri gerektiği gibi bir kural yoktur.

“İŞ YÜKÜMÜZ ARTTI
AMA ÜSTESİNDEN GELİRİZ”
Pasaport ve sürücü belgesi işlemlerinin nüfus müdürlüklerine devrilmesi hakkında da bilgiler veren İl Müdürü Demir; “Pasaport ve sürücü belgesi işlemlerinin bize geçmesi, gayet normaldir. Esasında kişi kaydına dayalı tanzim edilen belgelerdir. Bizde nüfus idaresi olarak bu belgeleri tanzim eden bir kuruluşuz. Tabi ki bir geçiş süreci yaşıyoruz bu süre içerisinde nasıl ki Türkiye’nin en büyük bilişim projesi MERSİS başarıyla hayata geçirildiyse buda aynı şekilde olacaktır. Geçiş döneminde bazen kurumlarla entegrasyonda bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Bu aksaklıklar geçici olan şeylerdir. İş yükümüz artmıştır ama biz bununda üstesinden geliriz. Yaşadığımız bu yoğunluk içerisinde vatandaşlarımızın hoş görüsünü çok net bir şekilde görüyoruz” şeklinde konuştu.

“CUMARTESİ VE PAZAR
NÜFUS DAİRELERİ AÇIK”
Nüfus Müdürlüklerinin çalışma saatlerinde değinen Muhsin Demir; “Isparta İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü olarak seçim öncesindeki Cumartesi – Pazar günleri olduğu gibi seçim günü de sabah 09.00’dan 17.00’a kadar mesaimizi sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız bu mesai saatlerimizde dikkate alarak ilçelerimizde dahil olmak üzere lütfen müracaat etsinler. Çünkü, tüm ilçe müdürlüklerimize de bu konuda gerekli talimatı verdik. Onun için Nüfus Müdürlüğü olan ilçelerimizde dairelerimizi hafta sonları açık olduğu halde vatandaşlar müracaat etmiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.