Asker Hastanesi Kapanacak Mı?

Asker Hastanesi Kapanacak Mı?

Yayınlanma:
Asker Hastanesi Kapanacak Mı?

15 Temmuz hain kalkışmasının ardından Sağlık Bakanlığı'na geçen Isparta Asker Hastanesi, Isparta Devlet Hastanesi Şehit Yunus Emre Ek Hizmet binası adını almıştı. Şehir Hastanesi inşaatının tamamlanarak Devlet Hastanelerinin taşınmasının ardından yüklenici firmanın sözleşme gereği Şehit Yunus Emre Ek Hizmet binasının kapatılması için Sağlık Bakanlığına başvuru yaptığı öğrenildi.

Şehir Hastanesi inşaatının tamamlanarak, il merkezindeki Devlet Hastaneleri ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanelerinin yeni binaya taşınması ile başlayan tartışmalara bir yenisi daha eklendi. Şehir Hastanesini yapan yüklenici firma AKFEN Holdingin Isparta Devlet Hastanesi ve Gülkent ek binası ile birlikte, 15 Temmuz hain kalkışmasının ardından Sağlık Bakanlığına bağlanan, eski adı ile Asker hastanesi yeni adıyla Şehit Yunus Emre Ek Hizmet binasının kapatılmasını istediği öğrenildi. Sağlık Bakanlığı ile imzalanan protokol gereği il merkezindeki hastanelerin kapatılarak, bakanlık tarafından sağlık hizmetlerinin tamamının Şehir Hastanesinde verileceğinin taahhüt edildiği gerekçesi ile Sağlık Bakanlığına başvuru AKFEN tarafından yapıldığı dile getiriliyor.

ELEKTRİK İSRAFI DİKKAT ÇEKİYOR

Sağlık çalışanları özellikle yazılımdan kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle geçtiğimiz hafta hastane yönetimi ile görüşmüştü. Hastane yönetimi ile yapılan görüşmede döner sermaye ödemelerinin yazılımdan kaynaklı gecikmesi gündeme gelirken, hastanenin elektrik kullanımı dikkat çekiyor. Hastanenin her yerinde sürekli açık olan aydınlatma ve klima sistemi nedeniyle elektrik faturasının oldukça kabarık geldiği belirtiliyor. En büyük merak konusu ise kalorifer peteği bulunmayan hastanenin kışın nasıl ısıtılacağı. Kışın ısınmanın da elektrik ve klima ile yapılması halinde enerji giderinin daha da artabileceği söyleniyor.   

YAZILIM SIKINTISI ACİLEN ÇÖZÜLMELİ

Doktorların özellikle yazılım sisteminden kaynaklanan sorunların acilen çözülmesini istedikleri biliniyor. Zira yazılımdan kaynaklı sorunlar nedeniyle işler oldukça yavaş yürürken, bazı bölümlerde tahlil, ilaç raporu gibi işlerin sisteme girilmesi için defalarca deneme yapıldığı dile getiriliyor. Hastanede nisan ayında verilen sağlık hizmetleri ile ilgili faturalarında yazılım nedeniyle kesilemediği iddia edilenler arasında.

NÖBET ODALARI MAHKUM ODASI GİBİ    

Sağlık çalışanlarının bir başka şikayeti ise nöbet odaları ile ilgili. Zira gece nöbeti için hazırlanan odaların penceresinin dahi bulunmadığı dile getiriliyor.

Hastanede yönlendirme elemanı olarak çalışanların ilk başta doktor odalarının koridorlarında bulunduğu ve yönlendirmeye yardımcı olduğu söylenirken, sonradan hasta yönlendirme elemanlarının büyük koridorlara çıkarıldığı ve işlevinin azaltıldığı gelen şikayetler arasında.

Hastaneden sağlık hizmeti alanların en büyük şikayetlerinden biri ise hastane bahçesindeki örneği görülmemiş tümsekler. Tümsekler nedeniyle aracında hasar oluşan vatandaşlar daha makul bir çözüm üretilmesini istiyor.   

AKFEN BAKANLIĞA BAŞVURMUŞ

Tüm bu şikayetlerin ardından Isparta Şehir Hastanesi ile ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor. Özellikle hastanedeki işleyişler ilgili sağlık çalışanlarının şikayetleri ile başlayan tartışmalara bir yenisi daha eklendi. Hastaneyi yapan yüklenici firma AKFEN holdingin 15 Temmuz hain kalkışmasının ardından Sağlık Bakanlığına bağlanan eski Asker Hastanesinin kapatılması için Sağlık Bakanlığına başvuru yaptığı öğrenildi. AKFEN Holdingin Isparta’da şehir hastanesi dışında devlete bağlı hastane olmayacak taahhüdünün sözleşmede bulunmasını gerekçe olarak gösterdiği söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum