Askere Kahpe Pusu: 8 Şehit!

Siirt-Şirvan karayolunda askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayın patlatıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ağustos 2015 17:49
Askere Kahpe Pusu: 8 Şehit!

Siirt-Pervari karayolunda, patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 2'si rütbeli 8 asker şehit oldu.

PKK'DAN MAYINLI TUZAK
Edinilen bilgilere göre olay, Şirvan-Pervari karayolu Üçyol mevkiisinde meydana geldi. Askeri aracın geçişi sırasında daha önce yola döşenen uzaktan kumandalı mayın patlatıldı.

VALİ AÇIKLADI: 8 ASKER ŞEHİT
Patlamanın ardından askeri panzer hurdaya döndü. Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, düzenlenen saldırıda 8 askerin şehit olduğunu söyledi.

OPERASYON BAŞLATILDI
Saldırının meydana geldiği bölgeye Siirt'ten ve ilçelerden ambulanslar sevk edildi. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.



PERVARİ VE ŞİRVAN'A GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI
Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK'lıların yola tuzakladığı ve askeri aracın gecişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıp 8 askerin şehit olduğu saldırının ardından bölgede geniş çaplı hava destekli operasyon başlatıldı.

Şirvan ve Pervari ilçelerine giriş ve çıkışlar kapatılırken, Siirt çıkışından da bu yöne gidişlere izin verilmiyor. Siirt 3'üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye Sikorsky helikopterlerle komandolar indirildi. Kobra helikopterler bölgeye sevk edildi. Bombalı saldırıda şehit olan askerlerden 2'sinin rütbeli, 6'sının da er olduğu öğrenildi.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.