Askere Vali’den Büyük Moral

Vali Memduh Oğuz, askerlik görevini yaptığı sırada, arkadaşının silahından çıkan kaza kurşunuyla yaralanan Hüseyin Yurtsever’i memleketi Eyüpler Köyü’nde ziyaret etti. Gereken desteğin verileceğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Nisan 2012 21:46
Askere Vali’den Büyük Moral

Vali Memduh Oğuz, köylere ve kasabalara yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. Beraberinde Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tufan Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, Şehircilik ve Çevre İl Müdürü Süleyman Tüyer ve Gıda-Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vekili Taner Gökdağan ile birlikte ziyaretlerde bulunan Vali Memduh Oğuz, vatandaşlara hayırlı iş ve bol kazançlar temennisinde bulundu.

Eyüpler Köyü’nde Gelendost Kaymakamı ve Yalvaç Kaymakam Vekili Ferhat Peşin, TBMM 23. Dönem Milletvekili Haydar Kemal Kurt, İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Turan ve kalabalık vatandaş grubu tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz ilk olarak Bitlis Tatvan İlçesinde askeri görevini yaparken yaralanan Hüseyin Yurtsever’i evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Hüseyin Yurtsever ile bir süre sohbet eden Vali Oğuz, vilayet olarak yaralı askere her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Kaza anını anlatan Hüseyin Yurtsever; “Nöbetten geldikten sonra kahvaltı yapmak için yemekhaneye gittim, o anda kazayla beni vuran arkadaş silahıyla beraber yemekhaneye geldi. Ben kahvaltımı yaparken arkadaş silahıyla oynamaya başladı ve bir anda silah patladı bende karnımdan yaralandım” dedi.

HER TÜRLÜ DESTEK VERİLECEK
Yaralı askere her türlü desteği vereceklerini ifade eden Vali Oğuz; “Biz buraya geçmiş olsun ziyaretine geldik, gördük ki askerimizin morali de yerinde. Zaten tedavisi de GATA’da devam ediyor. Bunun haricinde bizim yapabileceğimiz ne varsa yapmaya hazırız. Anlattığına göre büyük bir kaza atlatmış, Allah Hüseyin’i sevenlerine bağışlamış” dedi.

Asker ziyaretinden sonra Eyüpler İlköğretim Okulunun bahçesine geçen Vali Oğuz, burada vatandaşların köyle ilgili sıkıntılarını dinleyerek daire müdürlerine gerekenin yapılması konusunda talimatlar verdi. Köy Muhtarı Durmuş Ali Yurtsever’in kısa selamlama konuşmasından sonra kürsüye gelen ve kendisi de Eyüpler Köyünden olan İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Turan Vali Oğuz’dan köyde yapılması gereken çalışmalar hakkında destek istedi.

Köye birlikte geldiği daire müdürlerini de yanına alarak konuşan Vali Memduh Oğuz, ziyaret amaçlarının sorunları yerinde görerek çözüme kavuşturmak olduğunu ifade etti. Vali Oğuz konuşmasında; “Biz Eyüpler Köyüne gidelim de bir merhaba diyelim diye gelmedik, biz buraya köyün meselelerini konuşmaya geldik. Yani ne lazımsa bunu sormaya geldik ve yapmaya geldik. Buraya yapılacak hizmetlerle ilgili il müdürü arkadaşlarım burada, bu ekibin adı; ‘Hizmet Ekibi’, hep beraber biz bir ekibiz. Bu ekibin bir bireyi de benim, kader bu ekibin kaptanlık bandını benim koluma takmış o kadar, aramızda başka bir fark yok.

ÇOCUK PARKI YAPILACAK
Biraz önce Ahmet Bey kardeşim köyde yaptığı hizmetleri anlattı, ama eksik kalanları da söyledi. Ahmet Bey hemen ilk cümlede bir çocuk parkı istedi, benim çocuklara karşı bir düşkünlüğüm var, okullara özel bir düşkünlüğüm var. O nedenle çocuk parkınız benden, hemen onu bir iki hafta içerisinde okulun bahçesine yapacağız. Şehirdeki çocuk parklarında ne varsa burada da aynısı olacak şekilde parkı hemen yapacağız” diye konuştu.

Vali Oğuz ve beraberindeki heyet Eyüpler Köyü ziyaretinden sonra Körküler Kasabasına geçerek burada kutlu doğum haftası etkinliklerine katıldılar. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Oğuz, Körküler İlköğretim Okulunu da ziyaret ederek 8-A sınıfında işlenmekte olan Matematik dersine katıldı. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Oğuz, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.