Askeri Tersanede Römorkör Yan Yattı

İzmir Karşıyaka'daki Alaybey Askeri Tersane'de bakımı yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen 'TCG Değirmendere' adlı römorkör, yan yattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Aralık 2013 16:04
Askeri Tersanede Römorkör Yan Yattı

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ndeki Alaybey Askeri Tersane'de bakımı yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen 'TCG Değirmendere' adlı römorkör, yan yattı. Römorkörün içinde asker ve sivil işçilerin de bulunduğu, kendilerine ulaşılmaya çalışıldığı öğrenildi.

BAKIM SONRASI DENİZE İNDİRİLMEK İSTENDİ
Alabey Askeri Tersanesi'ndeki bir havuzda bakımı yapılan Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait 'TCG Değirmendere' adlı römorkör, bugün öğle saatlerinde denize indirilmek istendi.

SU ALIP YAN YATTI
Bu sırada, römorkör aniden su alıp Karşıyaka yönüne doğru yan yattı. Olay sırasında bazı kişilerin yaralandığı ve Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.

İÇİNDEKİ ASKER VE SİVİLLERE ULAŞILMAYA ÇALIŞILIYOR
Öte yandan, römorkörde bulunan asker ve 2 sivil işçiye ulaşılmaya çalışıldığı öğrenildi.

KURTULAN 7 ASKER HASTANEDE
Römorkör havuz içinde yan yatarken, üzerindeki 7 askerin denize atlayıp kurtuldukları ortaya çıktı. Bu askerlerden 6'sı Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne, diğeri de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.
DEV VİNÇ GELDİ
Yan yatan Değirmendere römorkörunun kurtarılması için Alsancak Limanı'ndan dev yüzer vinç de Alaybey Tersanesi'ne getirildi. Dev vincin gemiyi normal konumuna getireceği bildirildi.
KAYIPLARDAN KORKULUYOR
Hastanede hafif yaralı 7 askerin bulunduğu öğrenilirken kayıp sayısının 10'a ulaşabileceği haberleri geliyor. Bu asker ve sivil personelin yan yatan geminin altında kaldığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.