Askerlik Süresi Kısalıyor mu?

AK Parti’nin dün sona eren Kızılcahamam Kampı’nın basına kapalı bölümünden askerlik süresinin kısalabileceği müjdesi çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2013 11:51
Askerlik Süresi Kısalıyor mu?

Başbakan Tayyip Erdoğan, “artık bu işi sulandırmamak lazım” diyerek bedelli askerlik tartışmalarına son noktayı koyarken, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da önemli bir açıklama yaparak, “Gerekirse askerlik süresi kısaltılabilir, bu konuda bir düzenleme yapılabilir” dedi. Erdoğan da Bakan Yılmaz’ın sözleri üzerine “Olabilirse önümüzdeki süreçte 15 ay olan askerlik süresi kısalabilir” dedi.

Erdoğan, kapanış konuşmasında ise Suriye Devlet Bakanı Beşar Esad’a karşı sert tavrını sürdürerek, “Ey Beşar Esad, vallahi bunun hesabını vereceksin. O çocukların arşı inleten figanı inşallah Rabbimin ‘Müntakim’, Rabbimin ‘Kahhar’ sıfatı mucibince senin üzerine kutlu bir intikam olarak inecektir” dedi.

BEDELLİYİ ARTIK KAPATMALIYIZ
Milletvekillerinden gelen, “400 bin talep beklenirken sınırlı kaldı, vatandaştan da yoğun talep var, yeniden gündeme gelse iyi olur” talepleri üzerine Yılmaz, “Evet, beklenen sonucu alamadık, ama artık bu konuyu kapatmak zorundayız. Çünkü, bu konu sürekli gündemde olduğu zaman insanlar beklenti içine giriyor, kimse askere gitmiyor, o zaman da asker ihtiyacı oluyor” dedi. Yılmaz ardından da, “Gerekirse artık askerlik süresi kısaltılabilir. Bu konuda bir çalışma yapılıp, düzenlemeye gidilebilir, ama artıkm bedelliyle ilgili bir çalışma olmaz” dedi. Erdoğan da, “Bu iş yeterince sulandırıldı. AK Parti ciddi bir partidir, sulandırmaya yönelik bir davranış bize yakışmaz. Artık bu işi kapatalım. Yok pahalıymış, süreyi şuymuş buymuş diye bu konuları artık sürekli konuşmamalıyız” diyerek bedelli tartışmalarına son noktayı koydu.

Erdoğan, bir milletvekilinin, “Ayasofya ibadete açılacak mı?” sorusu da, “Yakında Sultanahmet var, orası boş duruyor, dolmuyor, hele bir o dolsun, orayı bir dolduralım” yanıtını verdi. Milletvekileri, kırsalda görev yapan jandarmadan da “iyi eğitimli değiller” diyerek yakındı. Erdoğan da ileride jandarmanın yerini polisin alacağını belirterek, bu konuda çalışıldığını, ancak bunun biraz zaman alacağını bildirdi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal da “Sürecin başarıyla sonuçlanmasının terörle mücadele yükünü Genelkurmay’ın üzerinden alacağını bunun da askerlik sürelerinin kısaltılmasını sağlayabileceğini” söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.