Aşkım Çocuğunu Sana Getirdim

Şehit Uzman Çavuşun Hamile eşi böyle feryat etti; "Aşkım Çocuğunu Sana Getirdim"

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2016 00:05
Aşkım Çocuğunu Sana Getirdim

Eğirdir'den geçici görevle gittiği Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce şehit edilen Ulaştırma Uzman Çavuş 27 yaşındaki Cihangir Can, memleketi Mersin'de yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Cihangir Can'ın Adana Havalimanı'ndan alınan cenazesi ilk olarak merkez Toroslar İlçesi'ndeki baba ocağına götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından Muğdat Camii'ne getirilen şehidin cenazesi, yaklaşık 5 bin kişi tarafından 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarıyla karşılandı.

Cenaze törenine Mersin Valisi Özdemir Çakacak,Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, askeri ve mülki erkan ile şehidin 10 yıl önce eşi Mehmet Can'ı kaybeden ve oğlu Necdet Can ile yaşayan annesi Ümmü Can,Isparta'da görev yapan ve 6 aylık hamile olan sınıf öğretmeni eşi Tuğba Can ve yakınları katıldı.

"AŞKIM ÇOCUĞUNU SANA GETİRDİM"
Serum takılı, asker ve sağlık görevlisinin desteğiyle ayakta durabilen şehidin eşi Tuğba Can, tabuta sarılıp "Aşkım çocuğunu sana getirdim" diyerek gözyaşı döktü. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askerler tarafından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Bu sırada görevlilerin yardımı ile güçlükle ayakta duran anne Ümmü Can da top arabasının yanında yürüyerek son kez oğlunun tabutuna baktı.

Törene katılanlar dev Türk bayrağı açıp 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları atarak terör örgütüne lanetler yağdırırken bazı kadınlar ve gençler şehidi asker selamı ile uğurladı. Şehidin eşi Tuğba Can, sağlık görevlileri tarafından ambulansa alınarak mezarlığa götürüldü.

Bir süre top arabasında taşınan şehit Uzman Çavuş Cihangir Can'ın cenazesi daha sonra konulduğu cenaze aracıyla götürüldüğü Mersin Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.