Aslına Uygun Yapılmadı Mı?

Eğirdir’de bulunan tarihi Dündar Bey Hamamı, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylı projesinin dışına çıkılarak yapıldığı gerekçesiyle kapatıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Temmuz 2014 12:47
Aslına Uygun Yapılmadı Mı?

5 Aralık 2011 tarihinde projesi onaylanan ve 2 Milyon 62 bin lira harcanan Dündar Bey Hamamı projeye uygun yapılmadığı gerekçesiyle işletmeye kapandı.

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu hamamda yapacağı incelemeden sonra kararını verecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, “Bilindiği gibi hamam, bir önceki Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral tarafından “tarihi eserleri koruma” anlamında restore edilmiş ve üç yıl gibi uzun bir süre hizmetten uzak kalmıştı.

Hamamın restore edilmesi için ise belediye bütçesinden toplam 2.062 (iki milyon altmış iki bin TL) milyon lira harcanmıştı.

Ancak, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun Eğirdir’i hem üzen hem düşündüren bir kararı belediyemize ulaşmış bulunmaktadır. Çıkan kararın gerekçesi olarak Antalya Kurulu’nun 05.12.2011 tarih ve 217 sayılı kararında gösterilen onaylı projenin dışında yapılan farklı uygulamalar gösterilmektedir. Daha da açık bir ifade ile O. Nuri Özmeral başkanlığındaki Eğirdir Belediyesi tarafından, ana projenin dışına çıkılarak keyfi uygulamalarla hamamın orijinalliğini bozulup tarihi yapıda değişiklikler yapılmış anlamı çıkmaktadır. Kurul’un nihai karar verinceye kadar hamamın işletilmesine yani çalıştırılmasına son verilmesi yönünde kesinlik söz konusudur.

Aşağıya aldığımız Kurul metninde farklı uygulamaların neler olduğu belirtilmemiştir. Kurul ile yapılan telefon görüşmesinde bu farklı uygulamaların yerinde görülüp inceleneceği bildirilmiştir. Buradan, farklı uygulamaların ortadan kaldırılması istemi hamamda yeni bir tadilatın başlaması ve Eğirdir Belediyesine yeni mali yük binmesi anlamı çıkmaktadır” dedi.

İşte Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun Kararı

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.