Aşure Birlik Beraberlik Demektir

Belediye Başkanı Günaydın, Muharrem Ayı dolayısıyla Baladız Köyünde düzenlenen aşure gününe katıldı.

Yayınlanma:
Aşure Birlik Beraberlik Demektir

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Baladız Köyü Sinan Dede Türbesinde Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlenen Aşure Gününe ve yemeğine katıldı.

Güzel bir gün daha yaşadıklarını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “İnsanlarımız en güzel adetleri ve töreleri uygulayan, Muharrem Ayını yaşıyor. Halkımız birbirleriyle sohbet ediyor, konuşuyor. Birliktelik sağlanıyor. Muharrem Ayı en güzel şekilde kutlanıyor. Türk toplumunun birlik ve beraberliğini temin eden olaylardan bir töremiz, ikincisi ananelerimiz ve üçüncüsü de inançtır. Tabi Muharrem Ayımızda bir inanç vardır. Bu köylerimizde bu faaliyet gerçekleştiriliyor. Geçmişten gelen, büyüklerini seven ve sayan bir köyümüzdeyiz. Sinan Dede Türbesindeyiz. Anadolu’nun öncüsü birlik ve beraberliğini sağlamak isteyen bana göre fetihçi bir insan olarak görüyorum. Hem bu topluluktaki bu güzel yaşantı olmalıdır. Bu inançlı topluluklar ananelerini, törelerini, oruçlarını ve inançlarını güden bir toplum. Muharrem Ayında bu faaliyette halkımızla bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyorum, bu adet, gelenek ve inançlarımızın ebedi devam etmesini diliyorum” dedi.

Aşurenin sevgi, muhabbet, birlik ve beraberliğin timsali olduğuna değinen Baladız Dedesi Kadir Tekin, “Başkanımıza davetimize icap ettiklerinden dolayı teşekkür ederiz. Temennimiz o ki, ülkemizde bu aşure kazanı gibi iyisiyle, kötüsüyle, güzeliyle çirkiniyle bir kazanda pişip kamili insan olup aşure tadı gibi tat olur inşallah. Herkesin sevgi, muhabbet içerisinde yaşamasını yüce Allah’tan niyaz ederim” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.