At Farklı Eşek Farklı

Candan Fırtına Yazdı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ağustos 2017 14:01
At Farklı Eşek Farklı

Gece Ay’ın işi, Gün Güneş’in. Eğitim öğretmenin, Savunma avukatın; Ancak ağız torba değil ki büzülsün. Herkes öğretmen, herkes avukat, herkes siyasetçi. Bir ülke De birey, her işten anlamamalıdır. Bir işte iyi olmalıdır. Yoksa herks din uzmanı, Herkes siyasetçi olur. İş öne çıktığı zaman, insani kimlik zayıflar. Saygı azalır, kağıt önemli bir hale gelir.
Köyün kargaşası, yılana at muamelesi yapmasındandır.

At koşar, yılan sürünür. Yılan eski deriyi atar, at çürür. Koşturduğun şeye dikkat etmelisin. Gerçi şu ara hayat milli piyango gibi. Olasılık hesaplarına sığınır olduk. Huzurun kağıtlarla geleceğine inanan ebeveynlerle sallanıyoruz. Yavrucağız sevgiyi kağıtlarla öğreniyor.

Yarış atlarının en belirgin özelliği, iyi koşmalarıdır. Elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin, kaplumbağa bu yarışa katılabilir mi? Harcamayın kaplumbağaları, ördekleri, ceylanları… Herkesin beyin M3 ‘ü hacmen aynı olabilir. Ancak kullanım açısı farklıdır.

Her oyunun bir kuralı vardır. Oyuna başlarken, adil olun. Sizin umutlarınız farklı yönde olabilir. Beklentileriniz kendinizce küçük olabilir. Fakat bir eşeğe yüklenebilecek yük bellidir. Eşeğin bacakları kısa ve gövdesi küçüktür. Küçüklük çok önemlidir. Çoğunun aksine beyinleri zehir gibi olabilir. İtmekten vazgeçin ve susmayı deneyin. Onca çene çalmanıza rağmen, sonuç sizi yine tatmin etmiyor. Çünkü ne istediğinizi bilmeden, kuklayı bir ileri bir geri sallıyorsunuz!

Kimseyi küçümsemeyin, her işin bir sanatı olduğunu anlamak zorundasınız. Oturduğunuz yerden çene çalmak kolay. Geçenlerde biri bana; ‘İnşaattaki işçiler, iyi para kazanıyor’ dedi. Adamın hakkı! Canın cebinde gez, sende al o parayı… Az laf çok iş azizim. Hayatın sigortası yok ki. Kedi canınızı yerim sizin.

Sağda solda öğüt vermeye benzemez bu işler. Bildiğiniz ve iyi olduğunuz işler yapın, yoksa hiçbir şey yapmayın!!! Fark ettim ki az konuşanlar, yapmayı bildiği şeyi yapmaya çalışıyorlar. Çok laba-laba yapanlar ne yaptığını algılayamayanlar. Korkuyorum onlardan, onların birçoğu ya ebeveyn ya da ebeveyn adayı. Tanrı korusun bizi nankör kediciklerden. Bu elden giden bir köy misali. Geçmişini unutan bir toplum, ileri doğru bir adım atamaz.

Tarih kâğıtçıklarla yazılmadı! Tarih kanla, başla, canla yazıldı. Azıcık boş kutularınızı geçmişle doldurun da, bir işe yarayın. Şimdi tarihimizi, kutularda yutma zamanına mı geldik. Tek umut gerçek eğitimcilerde!!!

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.