Atabeton'da Çalışan 48 Kişi İşten Çıkarıldı

Atabey’de Belediye Başkanı Ali Bal ile işçiler arasındaki gerginlik sürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ekim 2011 17:39
Atabeton'da Çalışan 48 Kişi İşten Çıkarıldı

Atabey’de Belediye Başkanı Ali Bal ile işçiler arasındaki gerginlik sürüyor. Pazartesi günü 4 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş yavaşlatma eylemi başlatan Atabey Belediyesine bağlı beton şirketi ile kum-çakıl işletmesinde çalışan toplam 48 kişi, işten çıkarıldı. İşçiler, tebligatları imza kampanyası oturdukları masanın başında aldılar.

Atabey Belediyesi’nin Bağımsız Belediye Başkanı Ali Bal’a tepkilerini sürdüren işçiler, “Başkan istifasını veresiye kadar eylemlerimiz sürecek” dediler. Çıkarılan işçilerden Osman Koçum, Belediye Başkanı ile anlaşma sağlanamayınca işçilerin çıkışlarının verildiğini söyledi. Koçum, “ Biz de başkanı istifaya davet etmek üzere imza kampanyası başlattık. Bu artık hayat memat projesi. Atabey’i Ali Bay’dan kurtarma projesi. İster istifa eder gider, ister istifa eder gider” dedi.

Bir başka işçi Murta Çay ise, “Bu eylemlerimiz başkanın istifasını verinceye kadar sürecek. Sadece işçiler değil halk da Atabey’in geleceği için istifasını istiyor” dedi.

İşten çıkartılan işçilerin, Cumartesi günü Atabey halkı ile birlikte Belediye Başkanı Ali Bal’ı protesto etmek için yürüyüş yapacağı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.