Atabey Belediye Başkanı Ali Bal'a Kötü Haber

Mahkeme, işçilere toplam 360bin TL kıdem ve ihbar tazminatı ödenmesine karar verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Aralık 2012 22:38
Atabey Belediye Başkanı Ali Bal'a Kötü Haber

2011'in Ekim ayında Atabey Belediyesi'nin Kum, Çakıl, Hazır Beton ve Briket işletmesinde çalışan işçiler, 3 aylık maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş yavaşlatma eylemline gitti. Ancak, 48 işçi anlaşma sağlanamaması üzerine işten çıkarıldı.

 
İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR
 
 Bunun üzerine Atabey ilçesinde belediyeden çıkarılan 48 işçi, Belediye Başkanı Ali Bal'ın istifa etmesi için imza kampanyası düzenledi, işçiler maaşlarının ödenmediğini belirtti. Toplanan imzalar Valiliğe teslim edildi. Belediye Başkanı Bal da, işçilerin anlaşmaya yanaşmadığını ileri sürdü. Bal, "Bu davranışlarının arkasında siyasi bir hareket var" açıklamasında bulundu.
 
İSİTİFASI İÇİN YÜRÜDÜLER
 
İlçede imza kampanyasının ardından bu kez işten çıkarılan 48 işçi yürüyüş yaparak Belediye Başkanı Ali Bal'ın istifasını istedi. Sulama Birliği önündetoplanan işçiler, aileleri ve bazı vatandaşların da katılımıyla "Ali Bal istifa", "Atabey bizimdir bizim kalacak", "Ali | Bal gidecek dertler biteriek " şeklinde sloganlar 3 atarak Cumhuriyet Mey-danı'na kadar yürüdü.
 
İŞÇİLERE ORTALAMA 20 BİN TL ÖDENECEK
 
Bu eylemlerin ardından işçilerden bazıları hukuk mücadele^başlattı. 18 işçi Isparta iş Mahkemesi'ne başvurarak geriye dönük alacakları için dava açtı. Bir yıl aşkın süren davada mahkeme işçileri haklı buldu. 10 Aralık 2012 tarihinde sonuçlanan davada mahkeme, kıdem ve ihbar tazminatı, yıllık izninden doğan ücret alacaklarının faiziyle birlikte Atabey Belediyesi tarafından işçilere ödenmesini kararlaştırdı. Böylece 18 işçiye ortalama 20 bin TL ödenmesine karar verildi.
 
ÖDEMEZSE HACİZ KONULACAK
 
Karar, çıkarılan işçileri memnun ederken, Atabey Bağımsız Belediye Başkanı Ali Bal'ın kararı Yargıtay'a götürme hakkı bulunuyor. Bu arada alacakların işçilere ödenmesi için işlemlerin başlatıldığı öğrenildi. Bal'ın alacakları ödememesi durumunda n işlemlerin başlatıldığı öğrenildi. Bal'ın alacakları ödememesi durumunda Belediye mallarına haciz konulabileceği de belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum