Atabey’de Dört Nala Spor

Isparta’nın Atabey İlçesi’nde bütün spor dallarının gelişimi için her türlü faaliyet destek vererek öncülük eden Atabey Kaymakamlığı geleneksel sporların yaşanması için de gerekeni yapıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2013 22:04
Atabey’de Dört Nala Spor



Isparta’nın Atabey İlçesi’nde bütün spor dallarının gelişimi için her türlü faaliyet destek vererek öncülük eden Atabey Kaymakamlığı geleneksel sporların yaşanması için de gerekeni yapıyor. Bu çerçevede, İlçede bulunan Binicilik Tesisleri dikkat çekiyor.

Hayırsever vatandaşların yardımı ile hizmete açılan ve İl genelinde bile benzeri çok az olan Tesis daha şimdiden adını duyurmuş durumda. Değişik sosyal ünitelerden oluşan Tesis geniş bir kapalı ve açık alana sahip.

İşletmeciliğini İşadamı Eamin Kılıç’ın yaptığı Tesiste uygun fiyatlarla binicilik kursları veriliyor. Bir çok misafirin ağırlanabildiği Binicilik Tesislerinde, at yetiştiriciliğinin yanı sıra binicilikte öğretiliyor. Özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyor. Ziyaretçiler atların da bulunduğu tesislerde çocukları ile birlikte ve bakıcılar nezaretinde ata binme fırsatı buluyor.




TÜRKİYE’DE İLK
Geçen hafta sonu Atabey Binicilik Tesisleri’nde Atabey Kaymakamı Sedat İnci ve İşletmeci Emin Kılıç, çiftlikte gazetecileri aileleriyle birlikte ağırladı.
Kaymakam İnci, 2012 yılının kasım ayında açılışı yapılan Binicilik Tesisiyle ilgili gazetecilere bilgi aktardı. İnci, “Binicilik tesisleri belki kaymakamlıkların asıl uğraş alanı değildir. Ama yaptığımız Türkiye’de bir ilktir.

ÖĞRENCİLERİMİZİ DÜŞÜNDÜK
Burayı açarken ilk amacımız ‘Bir alanı kapatalım ve yatılı okullarda okuyan çocuklarımız ders vakitleri dışında zevkli bir şekilde geçirmelerini istiyorduk. Amacımız, konsantre sorunu yaşayan ve derslerinde başarı yakalayamayan çocuklarımızı derslerine konsantre edebilmek ve aynı zamanda ilçemizde keyifli zamanlar geçirebilmelerini sağlamaktı.




İNSANLARIN DİKKATİNİ ÇEKTİ
Sonradan bu ilk etapta amacımız belirli bir alanı kapatmaktı. Binicilik tesisi gerek ilçemizin insanlarına gerek, Isparta’da yaşayan vatandaşlarımızın dikkatini çekti. Talep fazla olunca biz burayı profesyonel bir yer haline getirmeye karar verdik.

YAPIMI 1 YIL SÜRDÜ
Yapım süreci ortalama 1 yıl sürdü. Yaklaşık olarak 320 bin TL’ye mal oldu. Biz burayı yaparken tek bir kuruş bile kamu parası harcamadık. Tamamen hayırsever vatandaşların, gerek Atabeyd’en gerek Isparta’dan sanayici iş adamlarımızın katkıları ve Atabey Belediyemizin katkıları sayesinde tek bir kamu parası kullanmadan 2012 yılı itibariyle hizmete açtık.

HAFTA SONLARI TALEP FAZLA
Açılış kış aylarının başlangıcında olmasına rağmen hafta sonları ciddi bir talep vardı. Bu talepleri genellikle çocuklu aileler tarafından aldık. Üniversiteden öğrencilerimiz geliyor. Milli eğitime bağlı ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan öğrencilerimiz geliyor.

İŞLETMENİN ÖZELOLMASI GEREKİYORDU
Bu yapmış olduğumuz yatırım, bize ne kadar isabetli bir çalışma yaptığımızı gösterdi. Biz kamu kurumu olarak burayı yaptık. Yalnız işletmeciliğini kaymakamlığımızın yapmaması gerektiğini düşündük. Çünkü kişiler gelip geçicidir. Bizler burada olmadığımız zamanda bu tesisin kalıcı olması gerektiğini düşündük.

400 KİŞİ VARDI
İlana çıktık ve talipli olan kişilerle görüştük. Bu tesisi kim sürdürebilir? Kim buraya ilgilenebilecek zaman’a sahip? Kim buradaki hizmet çervesini arttırabilir diye bir kriterimiz oldu. İşletmemizin, işletmesini üstlenmek isteyen 400 taliplisi vardı. Bu kişilerle tek tek görüşerek bizi hizmet yönünde en çok tatmin eden kişiye tesisimizi teslim ettik.

YAPABİLECEĞİMİZ YATIRIMLARI YAPTIK
Isparta’mızın önde gelen iş adamlarından biri olan ‘Emin Kılıç’a teslim ettik. Bundan sonra umarız uzun yıllar boyu buranın işletmeciliğini yapacak. Ve burayı sahiplenecek. Biz 1 yıl içerisinde kendi imkanlarımızla yapabileceğimiz yatırımları yaptık.



BİZ TESLİM ETTİK
Tesisimizin olmazsa olmazı kapalı menajdır. Kapalı menaj ve kapalı menaj yanında bazı yatırımların yapılması gerekiyor. Biz buraya kadar getirdik. Emin beye teslim ettik. Bundan sonra inşallah kendisi yıllar içerisinde tesisin ihtiyacı olan diğer yatırımları yaparak burayı hem atabey’e hemde ıspartamıza yakışır bir hale getirecek.

TALEP YOĞUNLAŞIYOR
İşletmeci Emin Kılıç, binicilik tesislerine talebin yoğunlaştığını belirterek, “ Biniciliği öğrenmek için hiç bir zaman geç kalmış sayılmazsınız, hangi yaşta olursanız olun hemen başlayabilirsiniz. Bu sporu bir kez tatdığınızda, vazgeçmeyeceğiniz bir tutku haline gelecektir! Yaşınızın ilerlemiş olması, becerinizin olup olmaması, bir engel değil. Her yaşta insan için binicilik kuşkusuz eğlenceli bir spor!

EN CAZİBELİ YANI!
Bu sporun en cazibeli yanı ise, canlı bir hayvanla kurulan ilişki ve iletişim. Ayrıca doğayla bütünleşmek yada doğa sporu yapmak için atlar çok iyi bir alternatif! Binicilik yalnız fiziksel değil, ruhsal da insana çok şeyler katıyor, insanın ruhunu hep dengede tutan bir spor.

HER ADIM ÖNEMLİ
Biniciliğin nihai hedefi at ve binici arasında tam bir uyumluluk sağlamaktır, bu doğrultuda atılan her adım çok önemlidir. En iyi binicilerin bile bu konuda öğrenecekleri bir çok şey vardır. Ne kadar fazla at üstünde zaman geçirilirse, o kadar deneyiminiz artar.



BELLİ BİR ÜST SINIR YOK
Uzmanlar, biniciliğe başlama yaşının 10 - 11 yaş civarında ideal olduğunu söylüyorlar. Üst sınır olarak da, insanın sağlığı müsait olduğu sürece ata binilebileceği vurgulanıyor. Yani, binicilik için belli bir üst sınır tanımlanmıyor.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum