Atabey'de Nur Dersanesi İnşa Edilecek

Tahiri Mutlu adına memleketi Isparta’nın Atabey ilçesinde nur dersanesi inşa edilecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ağustos 2012 17:42
Atabey'de Nur Dersanesi İnşa Edilecek

Bediüzzaman Said Nursi’nin en yakın talebelerinden biri olan Tahiri Mutlu adına memleketi Atabey ilçesinde nur dersanesi inşa edilecek.

Konuyla ilgili Risale Haber’e konuşan yetkili Nedim Yılmaz, Nur dersanesini yapmaya sevk eden saiki şöyle anlattı:
“Rahmetli Bayram ağabeyin ağzından sıkça duyduğumuz bir hatıra vardır. O da şu: ‘Tâhirî ağabey ne kadar tarlası varmışsa satmış. Tarlasını satıp satıp hizmete vermişti. Sonra bana bir gün, ‘Ahi! Ahi! Damatlara mı kalacak, Allah onların rızkını verir’ dedi. Hakikaten bir evi kalmıştı, onu da sağlığında Kur’an hizmetine verdi. En bahtiyar O, hepsini verdi hizmete. Bizi çok sıkmadı. Allah razı olsun.’’ İşte böyle fedakar bir ağabeyimizin memleketi olan Atabey’e bir Nur dershanesi yapılması Tahiri ağabeyin bütün nur talebeleri üzerinde manevi bir hakkıdır.”

Atabeyde yüksek okul olduğunu ve mevcut imkanlarla öğrencilere yeterli hizmeti veremediklerini ifade eden Yılmaz, “İnşaatına başlanan dersanemiz; üç katlı, her katı 200 metrekare. Birinci katı ders salonu, büyük bir mutfak, abdestlikler olacak. Diğer iki katı da talebe dairesi olacak. Bir bodrum kat ile çatı katı da yarım daire ve teras olarak planlanmıştır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.