Atabey'e Binicilik Tesisi Yapılacak

Atabey'de kaymakamlık ve belediye işbirliğiyle yaptırılacak binicilik tesisi için çalışmalar başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Kasım 2011 14:55
Atabey'e Binicilik Tesisi Yapılacak

Atabey Kaymakamı Sedat İnci, yaptığı açıklamada, gençlerin ruhsal ve bedensel gelişimine katkı sağlayan ata sporu biniciliğin daha geniş kitlelere ulaştırılması ve yaygınlaştırılması için 18 bin metrekarelik alanda binicilik tesisi kurulacağını söyledi.

Özgüven, karar verme becerisi ve dikkat eksikliğini giderme konularında olumlu gelişme sağladığı için bazı özel okullarda binicilik derslerinin zorunlu tutulduğuna dikkati çeken İnci, ilçede kurulacak tesisin 75. Yıl YİBO Binicilik Kulübü adı altında hizmet vereceğini kaydetti.

Türkiye Binicilik Federasyonu ile görüşmelerinin başladığını aktaran İnci, ilk etapta öğrencilere hayvan sevgisinin kazandırılacağını ve binicilik eğitimlerinin verileceğini, daha sonra tesisin büyütülerek dışarıdan gelen misafirlere hizmet verebilecek ve at yarışlarına da ev sahipliği yapabilecek konuma getirileceğini ifade etti.

İnci, tesisin ilçeye sosyal, kültürel ve ekonomik katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.