Atakan Yazgan’dan Emrespor’a Yeşil Işık

Emrespor’lu yöneticiler, Ispartaspor Onursal Başkanı Atakan Yazgan’ı ziyaret edip takımın başına geçmesini istediler. Daha önce de böyle bir düşüncesinin olduğunu açıklayan Yazgan ise teklife olumlu yanıt verdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Temmuz 2011 15:19
Atakan Yazgan’dan Emrespor’a Yeşil Işık

Emrespor yönetimi, Ispartaspor’un Onursal Başkanı Atakan Yazgan’ı ziyaret etti. Başkan Yazgan’la Eğirdir Altıngöl Oteli’nde önceki gün akşam biraraya gelen kırmızı-siyahlılar, ilk olarak Ispartaspor’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Ziyarette Kulüp Başkanı Gürcan Suvay, Genel Kaptan Hüseyin Yüksekçınar ve Antrenör Fehmi Gülver de hazır bulundu. Emresporlu yöneticiler ilk olarak Başkan Yazgan’a isminin yazılı olduğu 32 numaralı formayı hediye ettiler.

Emrespor Kulüp Başkanı Gürcan Suvay, Ispartaspor’un en parlak sezonlarını Atakan Yazgan döneminde yaşadığını belirterek, “Başkanımızın spora katkısı ortada. Bu sezon Bölgesel Amatör Lig’de güçlü rakiplerle karşılaşacağız. Ancak maddi açıdan bir hayli zorlanıyoruz. Bu konuda Atakan Yazgan’a kulübümüze sahip çıkmasını hatta kulübümüze başkan olmasını istiyoruz. Yeter ki sezon sonunda Isparta’nın sezon sonunda profesyonel ligde bir takımı olsun” dedi.

Emrespor efsanesinin geri dönmesi için birlik ve beraberliğin şart olduğunu bildiren Suvay, “Emrespor kulübü tarihinde hiç alt lige düşmeyen ender kulüplerden biri. 1965 yılında kurulan kulübümüz hiçbir şaibeye karışmamıştır. Tertemiz bir kulüptür. Tanıdık simalarımızda kulübümüzde forma giymiştir. Borcumuz yok. 3. Lig’de bir takımımız olacaksa isim konusunda da kolaylık sağlamayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Emrespor’un bu teklifinden çok memnun kalan ve yeşil ışık yakan Başkan Yazgan ise “Birleşik Ispartalılar” adı altında bir dernek kurup Türkiye ve hatta yurt dışındaki Ispartalıları buluşturmayı planladıklarını söyledi. Yazgan, “Bu dernek sayesinde Örneğin 50 üyeden 10’ar bin TL alındığında ortaya bir bütçe çıkıyor. Profesyonele bir takım çıkartıp hedefimizi Bank Asya olarak belirleyeceğiz. Bizim böyle bir düşüncemiz vardı. Emrespor Kulübü de bu hedefe uygun bir takım. Acil hareket edilmeli” dedi.

Bir takım temaslarda bulunduktan sonra Vali Memduh Oğuz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’la da görüşeceklerini belirten Onursal Başkan Yazgan, “Isparta, profesyonel takımsız yapamaz. Emrespor’un borcunun olmaması ve merkez takımı olması büyük bir şans. İşadamı arkadaşlarımızla görüşüp ortak noktayı buluruz. Vali Memduh Oğuz’u yakından tanıyorum. Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’ın spor bilgime güvenir. Benim olduğum yerde onun desteği her zaman vardır. Sonuç olarak başkan ben olurum veya daha hırslı istekli arkadaşlarımız var onlar olur. Ama biz bu işin içinde oluruz. Prensipte anlaştık, Isparta için hayırlısı olsun. En kısa sürede bu konuyu netleştirip kararımızı vereceğiz” şeklinde konuştu.

Dün öğle saatlerinde İstanbul’a giden Başkan Yazgan, Emrespor’un 25 bin TL’lik teminat mektubu konusunda da yardım etme sözü verdi. Yazgan, takımın isminin Isparta 1967 olmasıyla tüm şehri kucaklayacağına inandığını sözlerine ekledi.


Levent DOĞAN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum